Skip to content

Zaterdag om 20.00 uur speelt FC Utrecht thuis tegen SC Cambuur. Het is de tweede speelronde op het Eredivisie speelschema 2022 2023 en beide clubs wisten in de eerste wedstrijd niet te winnen. Utrecht bleef uit bij RKC steken op 2-2, Cambuur verloor tegen de verhoudingen in met 0-2 van Excelsior.

FC Utrecht – SC Cambuur 13 augustus

Utrecht probeert al jarenlang een plekje in de subtop te bemachtigen, met als ambitie om vanuit die plek het bolwerk van de traditionele grote drie aan te vallen. Maar het gaat telkens al mis bij de eerste stap van dat masterplan.

En vorige week tegen RKC Waalwijk stond het bij rust al achter met 2-0. Gelukkig stond toen doelpuntenmachine Bas Dost op. De 33-jarige aanvaller speelde voor onder meer Wolfsburg, Sporting en Club Brugge.

Voetbal voorspellen?

Tegen Excelsior kwam SC Cambuur tot liefst 27 schoten. Een indrukwekkend aantal op zich, maar allicht was een groot deel daarvan uit wanhoop vanuit zwakke posities afgevuurd. Slechts bij acht inzetten moest de Rotterdamse keeper ook echt een actie maken. Buitenspeler Jamie Jacobs trok in 77 minuten negen keer de trekker zonder succes over, toen werd hij gewisseld.

Absent bij Utrecht – Cambuur

Cambuur-trainer Henk de Jong mist Maxim Gullit en Silvester van der Water. Nieuwkomers João Virgínia, Remco Balk, Leon Bergsma en Robbin Ruiter staan te popelen om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Bij FC Utrecht zijn drie verdedigers onbeschikbaar: Mike van der Hoorn, Tommy St. Jago en Ramon Hendriks. Django Warmerdam, Bart Ramselaar en Sander van de Streek gaan we ook niet op het veld zien.

Wedstrijd Utrecht – Cambuur voorspellen

FC Utrecht won drie van de zes laatste onderlinge wedstrijden, Cambuur twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die potjes is 12-9. In de Galgenwaard won FC Utrecht drie van de laatste zes clashes en verloor het tweemaal (11-10). Close dus. SC Cambuur heeft maar een van de vorige elf speelronden in de Eredivisie gewonnen (vorig jaar speelde de club in de Eerste Divisie).

Quoteringen

De beste voetbal weddenschappen Utrecht – Cambuur: winst Utrecht en goal van Bas Dost.

Back To Top