Skip to content

Zondag om 14.30 uur speelt Ajax in de Arena tegen FC Groningen. De landskampioen begon het nieuwe Eredivisie seizoen met een zege op Fortuna Sittard (2-3), de noorderlingen speelden thuis gelijk tegen nieuwkomer FC Volendam (1-1).

Ajax – FC Groningen voorspellen

Ajax won vier van de vorige zes wedstrijden met FC Groningen en verloor er twee. In Amsterdam is het een ander verhaal met zes zeges op rij, en een daverend doelsaldo van 16-2. In de tien vorige thuisduels in de competitie van Ajax vielen er telkens minstens drie goals. Verderop meer over de voorspellingen.

Ajax – FC Groningen: zoeken naar ideale basis en formatie

Wat Ajax in de eerste speelronde van de nieuwe campagne liet zien was niet zo geruststellend. Alfred Schreuder kan niet tevreden zijn over de vele slordigheden achterin. Anderzijds ook wel begrijpelijk, want er stonden spelers die nog amper met elkaar samen hebben gespeeld.

Blind naar centrum middenveld

Rensch begon als rechtsback, Wijndal als linksback, Timber en Schuurs in het hart van de verdediging. Op Timber na, mannen die we vorig seizoen amper zagen of nog bij een andere club speelden (Wijndal kwam over van AZ Alkmaar). Blind schoof door naar het centrum van het middenveld, terwijl de veteraan al jarenlang gewend is vanaf links te opereren. En de Argentijn Lisandro Magallán dook ook plots op als invaller, na jarenlang te zijn uitgeleend.

Mo Ihattaren in de problemen?

Het is kortom nog volop zoeken naar de ideale basiself en formatie voor Schreuder. Ondertussen is Mexicaans international Jorge Sanchez aangetrokken om met Rensch te concurreren.

En er blijft veel rumoer rondom Mo Ihattaren, die van Juventus wordt geleend. Mo heeft nog geen rugnummer gekregen en werkt een individueel programma af. Wat er nou precies gaande is blijft onhelder, maar in De Telegraaf wordt regelmatig gespeculeerd dat hij verkeerde vrienden heeft in het criminele circuit en zich daardoor in de nesten heeft gewerkt.

Ajax – Groningen voorspelling

Bij Groningen was Cyril Ngonge vorige weekend de smaakmaker. Binnen 34 minuten had hij een goal en assist geleverd, na 66 minuten mocht hij uitrusten, wie weet met deze clash in gedachten.

Gokken op goals

Voor het wedden op Eredivisie is het in deze wedstrijd niet interessant om op winst Ajax in te zetten. De quotering is veel te laag. Maar er zijn bij de bookmakers genoeg andere wedopties.

Back To Top