Skip to content

Eredivisie speelronde 2 | Zaterdag om 18.45 uur speelt Go Ahead Eagles in Deventer tegen PSV. De scheidsrechter is Danny Makkelie.

Go Ahead Eagles – PSV speelronde 2

De eerste wedstrijd op het Eredivisie programma van PSV werd door de Eindhovenaren van FC Emmen gewonnen met 4-1. En midweeks werd de derde voorronde van de Champions League overleefd. Met hangen en wurgen werd Monaco uitgeschakeld, terwijl de Brabanders vlak voor tijd nog op het randje van eliminatie bungelden.

Érick Gutiérrez zorgde voor een reddingsboei en in de verlenging liet Luuk de Jong zijn specialiteit zien: koppen. De dag erna verlengde de Mexicaan zijn contract.

Guti blijft loyaal aan PSV

“PSV heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ik voel me hier thuis en ben daarom heel blij dat ik kan blijven”, zei Guti, die al sinds 2018 bij PSV zit en dus geen loze woorden spreekt. In al die jaren is hij nooit langdurig een basiskracht geweest, wat zijn loyaliteit des te mooier maakt.

Succes in Europa doet PSV goed

Weer een rondje Europees voetbal, dat zal de stemming en moraal bij PSV goed doen. Jonge spelers als Ismael Saibari (21) proeven nog maar net van het leven als prof in de hoogste divisies van het voetbal. Adil Ramzi (Jong PSV-trainer) stelt hem aan je voor: “Een stabiele jongen in zijn hoofd ook, met een beresterk lichaam en de wil om te leren van Ruud en de andere technische mensen.”

Voorspelling Go Ahead – PSV: minstens 3 goals

PSV won de zes vorige ontmoetingen met Go Ahead Eagles en het totale doelsaldo van die potjes is 3-13. De twee vorige keren dat de Eindhovense club op bezoek ging in Deventer werd het telkens 1-2. Al met al heeft PSV de tien vorige clashes met GAE gewonnen. Ook maakte PSV in negen Eredivisie speelrondes op rij minstens twee treffers.

Back To Top