Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt FC Groningen – Ajax in de vierde speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg staat twaalfde met drie punten, de Amsterdamse bezoekers zijn koploper met negen punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax: Sean Klaiber vervangt Sergino Dest

Ajax kwam in twee van zijn vorige drie eredivisieduels al in de eerste helft met tien man te staan. Dat er dus toch geen schade werd opgelopen is een compliment voor de defensieve organisatie van de landskampioen. Sergino Dest maakt daar geen onderdeel meer van uit: hij is verkocht aan FC Barcelona. Inmiddels heeft Ajax ook al een vervanger vastgelegd, Sean Klaiber van FC Utrecht.

FC Groningen voorlopig zonder Arjen Robben

Aan de kant van FC Groningen is het rumoer rondom Arjen Robben tijdelijk verstomd. De flankspeler zit weer eens in de lappenmand en we moeten maar afwachten of we hem voor de winterstop weer op het veld zien verschijnen – en hoe lang het dan weer duurt voordat een spiertje het begeeft. Ook Richairo Zivkovic zullen we niet snel weer in een Groningen-shirt zien spelen. Hij trainde mee omdat de Chinese tweede divisie, waarin hij uitkomt, vanwege de coronapandemie stil ligt. Die club heeft hem nu teruggeroepen. Grappig is dat hij de jongste doelpuntenmaker van FC Groningen is en dat record overnam van Robben.

FC Groningen – Ajax onderling

Ajax won vijf van de vorige zes duels tegen FC Groningen en verloor er eentje, namelijk de vorige confrontatie in januari 2020. Dat was middenin een dramatische periode bij Ajax, dat met een uitpuilende ziekenboeg kampte. Enkele spelers die er toen wel bij waren maar nu zeker niet, zijn Ryan Babel, Siem de Jong, Bruno Varela, Joel Veltman, Donny van de Beek en dus Dest. Op reservegoalie Varela na zijn ze allemaal niet meer verbonden aan Ajax, zo snel kan het gaan in het voetbal.

In de Euroborg won Groningen bij twee van de laatste zes bezoekjes van Ajax, dat viermaal drie punten pakte. In vier van de vijf laatste confrontaties viel er een rode kaart en het totale doelsaldo van die zes matches is 7-7.

Voorspellingen

Wedden op voetbal | FC Groningen noteert 6.75 voor de winst, gelijkspel staat op 5.00 en winst Ajax op 1.43. We tippen dat FC Groningen niet met meer dan twee goals verschil verliest, oftewel de +1,5 goal handicap op Groningen voor 1.73.

Back To Top