Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur speelt FC Twente in de Grolsch Veste tegen FC Emmen. De Tukkers staan vierde met zeven punten na drie speelronden en zijn nog ongeslagen, de Drentse club staat veertiende en heeft juist nog geen enkele keer gewonnen (een punt).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Twente – FC Emmen Eredivisie zaterdag

Het zal in de Grolsche Veste ondanks de aangescherpte coronamaatregelen, waardoor publiek niet meer welkom is bij sportwedstrijden, niet helemaal leeg zijn. Als je alle selecties, leden van de trainersstaf, medische verzorgers, materiaalmannen, filmcrew van FOX Sports en afvaardiging van de KNVB bij elkaar optelt, kom je uit op dik honderd man.

Ook vorig Eredivisie seizoen ging FC Twente voortvarend van start, maar de goede resultaten strookten niet helemaal met de onderliggende kansverhoudingen en bleken dus ook niet houdbaar. Hoe langer het seizoen duurde, hoe meer de crisissfeer in Enschede toesloeg – dat de coronacrisis uitbrak kwam de nummer veertien van toen, die vier van de vorige vijf speelronden verloren had, sportief gezien niet zo slecht uit.

FC Twente - FC Emmen Eredivisie zaterdag: goals in Enschede

Vreemdelingenlegioen doet Twente geen goed

FC Twente was toen een waar vreemdelingenlegioen uit Duitse regionale liga’s of Portugese onderbonden – en dat is op lange termijn nooit een succesrecept. Zulke spelers hebben geen binding met de regio, willen zo snel mogelijk weer weg ook en zijn bovendien niet voor niks in andere Europese competities afgegleden naar het derde of vierde niveau. Wat dat betreft zijn er nu betere zaken gedaan door in elk geval huurlingen naar het oosten des lands te halen die in elk geval al de Eredivisie kennen, zoals Kik Pierie (Ajax), Danilo (Jong Ajax) en Vaclav Cerny (FC Utrecht).

 

Voorspellingen FC Twente – FC Emmen

Voor FC Emmen wordt het na de veertiende en twaalfde plek in zijn eerste twee eredivisieseizoenen ook de taak om niet terug te vallen. Het begin is dus niet veelbelovend en met acht tegengoals staat Emmen bovenaan dat lijstje. In het debuutseizoen op het hoogste niveau ging Emmen uit tegen Twente hard onderuit met 5-1, maar vorig seizoen hield de club vier punten over aan het tweeluik tegen de Tukkers.

Wedden op Eredivisie Twente – Emmen | FC Twente noteert 1.88 voor de winst, gelijkspel 3.75 en FC Emmen 3.90. We tippen dat er minstens drie goals komen @1.68.

Back To Top