Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt Willem II tegen Feyenoord. Het is de vierde speelronde van het jonge Eredivisieseizoen en de Tilburgse club zou met een zege over de Rotterdammers heen kunnen klimmen op de ranglijst. In de stand van de Eredivisie staat Willem II nu achtste met vier punten en Feyenoord derde met zeven punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Willem II – Feyenoord Eredivisie 4 oktober

Bij Feyenoord schijnt er frictie te zijn tussen ‘de spelersgroep’, en dan met name captain Steven Berghuis, en trainer Dick Advocaat. Het komt er op neer dat de spelers liever wat aanvallendere stellingen op het veld innemen: op de helft van de tegenstander of minstens rond de middencirkel. Maar Advocaat denkt dat die strijdwijze niet past bij de kwaliteiten van deze groep. Hij wil dat iedereen zich op eigen helft verschanst om dan bij balverovering te profiteren van de ruimte die er is. Immers, krijg je de bal wat hogerop het veld in bezit, dan staan de linies van de tegenstander compacter opgesteld en wordt het priegelen om een actie te maken.

Willem II - Feyenoord: statistieken geven Tilburgers weinig hoop

Visie Dick Advocaat en spelersgroep verschilt

Voor de 73-jarige Advocaat is het makkelijk om te wijzen naar de korte periode onder trainer Jaap Stam, die begin vorig seizoen Feyenoord wel de opdracht gaf om hoger op het veld te staan. Dat werd een drama en op het moment dat Stam werd ontslagen stond de club dertiende. “Ik blijf zeggen dat wij ruimte nodig hebben om te voetballen. Zij willen het omdraaien en vroeg storen”, zegt Advocaat.

Het gaat er volgens de kleine generaal bij die gesprekken niet zo heel heftig aan toe: “Zo zit deze groep toch helemaal niet in elkaar. Ik heb echt geen klagen over deze jongens.”

Willem II underdog

Willem II is na de harde nederlaag in de Europa League tegen Rangers (0-4) terug op aarde beland, speelde daarna gelijk tegen Emmen (1-1) en krijgt het dit weekend gezien de absentie van Ché Nunnely lastig zat om niet verder in een negatieve spiraal te geraken. De statistieken thuis tegen Feyenoord geven weinig hoop: vier van de vorige zes ontmoetingen gingen verloren, tweemaal werd nog een puntje gered. Het totale doelsaldo van die reeks is 4-12.

Wedden op Eredivisie | Willem II noteert 3.90, gelijkspel staat op 4.10 en winst Feyenoord noteert 1.81. We tippen dat Feyenoord minstens tweemaal scoort (over 1,5 goals) @1.65.

Back To Top