Skip to content

En weer staat de Eredivisie een toptalent af aan een grotere Europese competitie: Sergino Dest, pas negentien jaar, ruilt Ajax in voor FC Barcelona. Daar komt hij onder de leiding te staan van een voormalige Ajax-trainer, namelijk Ronald Koeman.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfer Sergino Dest van Ajax naar FC Barcelona

Barca-volgers melden dat met de deal bijna 23 miljoen euro is gemoeid en dat de Amerikaanse rechtsback een contract tekent voor vijf jaar. Bayern München trok sinds afgelopen winterstop hard aan de tiener, maar of de Duitse kampioen bood net niet het juiste bedrag, of Dest heeft simpelweg meer sympathie voor de Spaanse gigant. In Catalonië is er eigenlijk maar een concurrent voor hem op zijn positie: Sergi Roberto. Nelson Semedo werd namelijk vorige week verkocht aan Wolverhampton.

Niet in Nederlands elftal

Het is erg snel gegaan met Dest. Al met al speelde hij slechts 23 Eredivisie wedstrijden voor Ajax. Wat hem aantrekkelijk maakt voor topclubs, die gewend zijn in een match meer balbezit te hebben en vaker op de andere helft te staan, is dat hij snel naar voren kan rushen en genoeg technische bagage heeft om vlot te combineren of een mannetje uit te spelen. Het kan ook geen kwaad dat Dest besloot om niet voor Oranje (zijn moeder is Nederlands) maar voor Team USA uit te komen – FC Barcelona is al erg populair in de VS en deze transfer zal dat zeker niet verminderen.

Vertrekt Teun Koopmeiners bij AZ?

Wie weet inspireert deze topdeal AZ-middenvelder Teun Koopmeiners om ook even met de vuist op tafel te slaan. Hij schijnt in de belangstelling te staan van Premier League-clubs Leeds United en Fulham en de 22-jarige penaltyspecialist en tevens captain van Jong Oranje vindt de tijd rijp om AZ te verlaten. “Maar er moet een hoop kloppen. Mocht ik al een goed gevoel bij een club hebben, dan moeten de clubs er ook nog uitkomen”, zegt hij. Dat moet dan binnen een week beklonken zijn, want de transferdeadline is 5 oktober.

PSV haalt Ibrahim Sangaré

En wanneer krijgen we het fenomeen Eran Zahavi nou te zien bij PSV? Vorige week werd de 33-jarige Israëlische goalgetter door PSV gepresenteerd, maar sindsdien kwam hij bij twee wedstrijden niet opdraven. Het papierwerk met zijn oude Chinese club is nog niet rond. Ondertussen heeft de Brabantse club de Ivoriaanse middenvelder Ibrahim Sangaré naar Eindhoven weten te krijgen. Sanagré tekent voor vijf jaar en kost PSV 9 miljoen. Hij speelde de afgelopen jaren voor Toulouse en de 22-jarige, 1,91 meter lange defensieve speler droeg ook al het shirt van zijn moederland.

Back To Top