Skip to content

Het zijn fascinerende tijden in de Eredivisie. Ajax is toch niet zo ongenaakbaar als het eerder in het seizoen leek. FC Groningen versloeg de koploper met 2-1. PSV blijft dolen en verspeelde punten tegen Twente (1-1). AZ Alkmaar krabbelt op en staat weer drie punten achter op Ajax. En Feyenoord knokt zich weer richting de top. De Rotterdammers versloegen uit Heracles met 2-3.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Groningen wint van Ajax met 2-1

Ajax gaat prat op zijn jeugdopleiding en het lef om jonkies een kans te geven. Maar trainer Erik ten Hag stuurde in Groningen een hoop veteranen de wei in. Ryan Babel, Dusan Tadic, Siem de Jong en invaller Klaas Jan Huntelaar zijn allemaal over de 30. Da’s op zich geen probleem, maar Ajax wordt week in week uit zo door elkaar gehusseld, dat er weinig meer overblijft van het positiespel.

FC Groningen had weinig te vrezen van Ajax

In het eerste half uur had FC Groningen helemaal niks te vrezen van de Amsterdamse gasten en in het uur daarna werd het niet heel veel beter. Uitgerekend de van Ajax gehuurde Kaj Sierhuis maakte de openingstreffer en in de 52e minuut werkte Pascal Lundqvist de tweede binnen. In de 72e minuut maakte Donny van de Beek de aansluitingstreffer, maar er kwam geen overtuigend slotoffensief meer.

Ten Hag was behoorlijk knorrig en had niet zoveel zin in interviews. Hij wilde niks weten van de suggestie dat Groningen zijn mannen had afgetroefd op strijdlust. “Dat is onzin. Zoals ik al zeg: we moeten beter aan de bal zijn, het tempo was veel te laag. Nu krijg je een wedstrijd die je niet wil.”

Uitslag PSV – FC Twente 1-1

Rondom PSV tegen FC Twente ging het vooral om Steven Bergwijn. De aanvaller was niet van de partij. Al snel werd helder dat hij naar Londen is gereisd om te proberen een transfer naar Tottenham Hotspur rond te krijgen. En dat terwijl PSV nog geen bod heeft geaccepteerd. Met die actie heeft Bergwijn in elk geval zijn verblijf bij PSV gesaboteerd.

PSV kwam via Denzel Dumfries op 1-0, in de 61e minuut, maar in het kwartier daarna pakte de in de basis gestarte Ibrahim Afellay tweemaal geel. Twente kon weer van zich afbijten en kwam via Haris Vuckic op 1-1.

Na afloop was er een groep PSV-fans dat zijn woede wilde koelen in en rondom het Philips Stadion. De ME moest ingrijpen.

Uitslagen Eredivisie speelronde 20

Vitesse – FC Emmen 1-1 (1-0)
FC Groningen – Ajax 2-1 (1-0)
Willem II – PEC Zwolle 0-0 (0-0)
PSV – FC Twente 1-1 (0-0)
sc Heerenveen – AZ 1-2 (0-1)
Heracles – Feyenoord 2-3 (1-0)
RKC Waalwijk – VVV 1-2 (1-0)
Sparta – Fortuna Sittard 1-1 (0-1)
FC Utrecht – ADO Den Haag 4-0 (1-0)

Back To Top