Skip to content

Zaterdag zijn de returns in het Eredivisie play-offs programma om promotie en degradatie. Drie clubs uit de Eerste Divisie en eentje uit de Eredivisie strijden om één eredivisieplekje. Voor Heracles Almelo ziet het er slecht uit. Heracles verloor woensdag namelijk uit met 3-0 van Excelsior. ADO Den Haag won de dag daarvoor met 2-1 van FC Eindhoven.

Van alle profclubs in Nederland is Eindhoven de club die het langst wacht op promotie naar de Eredivisie. Al sinds 1977 komt de Brabantse club uit in de Eerste Divisie. Kortom, al 45 jaar lukt het niet om een weg te vinden naar het hoogste niveau.

Blamage Heracles in Eredivisie play offs

Bij Heracles zal de clubdirectie zich nu achter de oren krabben: was het zo verstandig om trainer Frank Wormuth twee dagen voor de heenwedstrijd weg te sturen? Plots werden wonderen verwacht van interim-trainer René Kolmschot. Die kwamen er niet.

Excelsior met KKD topscorer Thijs Dallinga

Excelsior zette de club uit Almelo vanaf het begin flink onder druk en het regende kansen. Daarnaast heeft de Rotterdamse club de topscorer van de Eerste Divisie in de gelederen, Thijs Dallinga. Hij maakte de 2-0 en die goal liet weer eens zien hoe koelbloedig de Groninger is in de zestien meter. Het was niet eens een echt schot dat hij produceerde: hij zag waar het gaatje was en stuurde de bal daar heel beheerst heen. Het zou heel interessant zijn om Dallinga na de zomer in de Eredivisie te zien spelen.

FC Eindhoven – ADO Den Haag play offs

ADO kwam goed weg met de zege op Eindhoven. In het Cars Jeans Stadion waren de gasten eigenlijk de baas. Toen Eindhoven even met tien man stond, vanwege een blessurebehandeling bij Matthias Verreth, pegelde Dhoraso Moreo Klas van twintig meter de bal binnen. Thomas Verheydt kopte de tweede binnen en vlak voor tijd gaf een benutte strafschop FC Eindhoven nog hoop voor de return.

Sinds 2013 hebben de eredivisieploegen het erg lastig in de nacompetitie. Alleen Roda JC (2013) en Willem II (2016) zorgden voor lijfsbehoud. Nu lijkt het debuut van Heracles als eredivisionist in de nacompetitie dus ook slecht af te lopen.

Back To Top