Skip to content

Na een week vol mooi Europees voetbal gaan we dit weekend vrolijk verder met de competitie. Er staan in speelronde 6 een aantal leuke wedstrijden op het speelschema Eredivisie. Wat kunnen we verwachten? In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar Ajax – Heerenveen, AZ – FC Twente en Excelsior – FC Emmen.

Ajax – sc Heerenveen: snel afwerken

Zaterdag speelt Ajax om 18.45 uur tegen Heerenveen. Ajax startte afgelopen week geweldig in de Champions League met een 4-0 overwinning tegen Rangers. Heerenveen zit ook in een goede flow en heeft nog niet verloren.

Lijn doorzetten

Ajax speelde de Rangers met name in de eerste helft van de mat en kwam na 30 minuten al met 3-0 voor te staan. In de tweede helft deed Ajax het rustiger aan en leken ze krachten te sparen, uiteindelijk maakten ze nog wel de 4-0. Defensief wordt Ajax steeds sterker en de komst van Bassey lijkt het vertrek van Martinez naadloos op te lossen. In de Eredivisie wist Ajax de eerste vijf wedstrijden op rij te winnen en die lijn zullen ze door willen zetten.

Alle ballen op Sarr en Van Hooijdonk

sc Heerenveen heeft het met name defensief heel goed op orde. Ze kregen maar één goal tegen in de eerste vijf wedstrijden. Dat was ook nog eens een penalty van Yilmaz. Aanvallend is sc Heerenveen wat minder en vooral heel erg afhankelijk van twee spelers. Het is defensief dichthouden en dan alle ballen op Sarr of Van Hooijdonk. Geen wonder dat ze al drie keer 0-0 hebben gespeeld.

Ajax wint beide helften

Ajax zal, nu ze in het drukke schema komen, het zo snel mogelijk afgewerkt willen hebben. Wij verwachten dat ze snel de aanval gaan zoeken, zo snel mogelijk scoren om daarna een tandje terug te schakelen. Wij denken dat Ajax de eerste veldgoals van het seizoen tegen Heerenveen gaat maken. De odd voor Ajax wint is niet aantrekkelijk, maar Ajax wint beide helften heeft bij de bookmakers een erg mooie quotering.

Excelsior – FC Emmen: kraker onderin

De tweede wedstrijd in onze Eredivisie voorbeschouwing is een kraker uit de onderste regionen van de Eredivisie. Excelsior krijgt mede degradatiekandidaat FC Emmen op bezoek.

Beroerde defensie Excelsior

Na een goed begin met twee overwinningen op rij is het goede gevoel alweer weg bij Excelsior. Ze verloren de laatste drie duels allemaal dik. Van PSV werd met 1-6 verloren, wat nog kan. Daarna verloren ze met 4-0 van FC Twente en het ergste was de nederlaag afgelopen week met 5-2 tegen RKC. De defensie van Excelsior is niet best, op z’n zachtst gezegd.

Zonder druk goed voetbal

FC Emmen heeft een zware start gehad met wedstrijden tegen PSV, FC Utrecht, Feyenoord en AZ. Tussendoor hadden ze nog een wedstrijd tegen RKC. Van Utrecht werd gewonnen en thuis tegen RKC bleven ze op een gelijkspel steken. In de wedstrijd tegen Utrecht liet FC Emmen zien dat ze nog altijd goed kunnen voetballen en dat ze veel creativiteit hebben. De ploeg lijkt alleen moeite te hebben met voetballen wanneer ze onder grote druk komen te staan.

FC Emmen gaat winnen

Bij de Drentenaren zal er toch een wat positievere sfeer hangen dan bij Excelsior denken wij. Emmen heeft nu een hele rits moeilijke wedstrijden gehad en nu komen de ‘makkelijke’ tegenstanders. Excelsior begon sterk in de Eredivisie maar verloor al drie keer op rij met grote cijfers.

De interviews na afloop van de wedstrijd laten zien dat ze bij Excelsior niet weten waar het mis gaat. Emmen kan prima voetballen, zeker als ze op de helft van de tegenstander kunnen spelen. Dat zal een stuk makkelijker gaan dan tegen de eerdere tegenstanders en wij denken dan ook dat Emmen deze wedstrijd gaat winnen.

Voetbal voorspellen?

AZ – FC Twente: beide scoren makkelijk

De laatste wedstrijd is er eentje waar wij echt naar uitkijken: AZ tegen FC Twente. Twee ploegen die lijken te concurreren met de traditionele top drie dit seizoen.
AZ staat op een derde plaats, wat behoorlijk knap is aangezien alle wisselingen in het team. Ze zijn nog ongeslagen, ze speelden alleen gelijk tegen NEC met 1-1.

Ondertussen wisten ze zich ook nog te plaatsen voor de groepsronde van de Conference League. AZ Alkmaar begint steeds beter te voetballen, met name aanvallend. Tegen Emmen liepen ze bij vlagen dwars door de verdediging en hadden ze vaker dan drie keer kunnen scoren.

Twente de verrassing van het seizoen

FC Twente is de verrassing van dit seizoen, al waren ze dat vorig seizoen ook al. Ze haalden net de groepsronde van de Conference League niet, doordat Fiorentina ze uitschakelde. In de Eredivisie kende FC Twente een hele goede start. Ze verloren alleen verrassend van Volendam maar wonnen de andere vier wedstrijden, onder andere van PSV. Het scoren gaat ook wel aardig, met tien goals voor.

Wij voorspellen meerdere goals

Wij verwachten een spannende wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Ze hebben nog niet veel goals tegen gekregen, maar hebben allebei ook vooral tegen kleinere ploegen gespeeld. Zelf scoren kunnen ze wel allebei gemakkelijk, daarom verwachten wij een wedstrijd met meerdere goals. De beste voetbal weddenschappen voor dit duel zijn Beide Teams Scoren en Over 2.5. Als je die twee combineert krijg je een prima quotering bij de bookies.

Back To Top