Skip to content

In de zesde speelronde van de Eredivisie heeft de traditionele grote drie afstand genomen van de subtoppers. Ajax, Feyenoord en PSV wonnen hun potjes, terwijl AZ en Twente gelijk speelden en nummer zes verloor. Is dit het moment waarop de drie topclubs ook afstand gaan nemen van de rest?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 22-23

Ajax laat geen steken vallen

Ajax won eenvoudig van sc Heerenveen, met 5-0, waardoor de Amsterdammers in één week tijd driemaal wonnen, met een totaal saldo van 13-0. En dat terwijl de selectie in de zomer weer aardig op zijn kop is gezet, wat vaker gebeurt, met als gevolg dat Ajax regelmatig steekjes liet vallen bij de seizoensopening. Ditmaal dus niet, want Ajax won zes competitieduels op rij en versloeg tussendoor Rangers met 4-0.

Feyenoord tweede in Eredivisie

Feyenoord had geen moeite met de stadgenoten van Sparta: 3-0. Opvallend is dat Santiago Giménez nog maar 94 minuten speelde voor de Rotterdammers, en daarin al vier goals maakte. Ditmaal zorgde hij voor de derde van de pot. Na vijf minuten was het al 1-0 dankzij Orkun Kökçü.

Feyenoord staat na speelronde 6 op de tweede plaats in de Eredivisie met 16 punten, twee minder dan koploper Ajax.

PSV mazzelt

PSV was de mazzelkont van het weekend. In de 94e minuut was het nog 0-0 tegen de provinciegenoten van RKC, tot de scheids naar de stip wees. Cody Gakpo legde alweer zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen in het netje en is daarmee topscorer van de Eredivisie.

Eredivisie speelronde 7: PSV – Feyenoord

Volgend weekend is de blikvanger in de Eredivisie de partij tussen PSV en Feyenoord; zondag om 14.30 uur. Ajax speelt later die middag, vanaf 16.45, uit tegen AZ, ook een lonkend affiche. Maar eerst zijn er weer de midweekse Europese confrontaties.

Europees voetbal deze week

Ajax speelt dinsdag uit tegen Liverpool in de Champions League, PSV donderdag uit tegen Arsenal. Even leken die potjes op losse schroeven te staan vanwege het overlijden van koning Elizabeth, maar zaterdag werd vanuit de UEFA duidelijk, dat ze duels door zullen gaan. Feyenoord speelt donderdag in de Europa League tegen Sturm Graz en AZ Alkmaar treft in de Conference League FC Vaduz.

Voetbal voorspellen?

Uitslagen Eredivisie ronde 6

FC Volendam 2-3 Go Ahead Eagles
NEC 1-1 Fortuna Sittard
Ajax 5-0 sc Heerenveen
Excelsior 2-1 FC Emmen
FC Utrecht 1-0 Vitesse
SC Cambuur 0-1 FC Groningen
PSV 1-0 RKC Waalwijk
AZ 1-1 FC Twente
Feyenoord 3-0 Sparta Rotterdam

Back To Top