Skip to content

De Eredivisie staat een klein beetje op zijn kop. Ajax en PSV gingen het seizoen in als gedoodverfde nummers een en twee (in willekeurige volgorde), maar hebben het momenteel beide niet zo makkelijk. Feyenoord blijft ondertussen de punten opstapelen, al is het gat richting Ajax nog steeds groot: tien punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax is aan het kwakkelen

Voor de winterstop kwam het bij Ajax ook weleens voor dat er moeizaam en ook met het nodige geluk in de slotfase werd gewonnen. Denk maar terug aan de match tegen RKC of anders de ommekeer, door een hattrick van Noa Lang, tegen FC Twente. De nipte zege op Sparta van twee weekenden terug viel ook nog in die categorie, maar vorige speelronde zakten de Amsterdammers echt door het ijs: FC Groningen won dik verdiend (2-1).

Selectie is niet zo breed

Nu er een paar blessures zijn bij de landskampioen blijkt de selectie toch niet zo superbreed als het daarvoor misschien leek. Ook zijn er net even te veel sterkhouders van vorig seizoen die deze jaargang net even wat minder beslissend zijn (Dusan Tadic) of door blessures telkens in hun ritme worden onderbroken (Quincy Promes, Daley Blind, David Neres).

Transfer Hakim Ziyech naar Chelsea?

Nu is Hakim Ziyech weer in de lappenmand, bovendien lijkt het erop dat Chelsea serieus gaat proberen om hem naar Londen te halen. En de geruchten omtrent een overgang van Donny van de Beek naar Real Madrid gaan ook niet liggen. Insiders menen dat vorig jaar rond deze tijd, toen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt bezig waren met hun transfers, precies hetzelfde gebeurde: er ontstond te veel afleiding en onrust in de spelersgroep en dat had een nadelige impact op de prestaties.

Problemen bij PSV zijn erger

Bij PSV zijn de problemen nog dieper, daar hebben de fans niet alleen de pik op de spelers, maar wensen ze ook dat directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong opkrassen. Daar komt nog het soapje rond Steven Bergwijn bovenop, die zondag niet zoveel zin had om mee te spelen, in het vliegtuig naar Londen stapte en een transfer naar Tottenham Hotspur te pakken heeft. Donyell Malen is nog out, Bergwijn is dus weg: wie gaat nu de goals maken?

Feyenoord heeft het voor elkaar

Nee, dan lijkt het bij Feyenoord plots een oase van rust. Er kwamen nieuwe spelers bij in de winterstop, Róbert Boženík en vermoedelijk ook Oguzhan Özyakup, en in de directiekamer lijkt na een stoelendans nu ook iedereen op zijn plek te zitten.


Voorspellingen Ajax – PSV

Wedden op Eredivisie | Zondag speelt de kraker Ajax – PSV. Bookmakers verwachten niet dat het echt spannend gaat worden en zetten de Amsterdammers met een quotering van 1.42 neer als dikke favoriet. Een zege van PSV levert 6.75 x de inleg op.

Back To Top