Skip to content

Nederlandse clubs blijken toch nog wel enige aantrekkingskracht uit te oefenen op spelers die bij mooie buitenlandse clubs hebben gezeten. Dat blijkt maar weer eens uit de twee spelers die PSV en Feyenoord hebben gehaald. PSV huurt Ricardo Rodriguez van AC Milan en Feyenoord trekt Oguzhan Özyakup van Besiktas aan. Beide mannen zijn ook nog eens international, van respectievelijk Zwitserland en Turkije.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PSV huurt Ricardo Rodriguez van AC Milan

PSV wilde deze winterse transferperiode per se een linksback erbij krijgen. Rodriguez was al op het oog, maar eerder in januari leek het onmogelijk om de Zwitser los te weken. Toen probeerde PSV het maar met Patrick van Aanholt. Zijn werkgever Crystal Palace maakte het te moeilijk en toen draaiden de Brabanders terug naar Rodriguez.
Rodriguez wil deel blijven uitmaken van de plannen van de Zwitserse bondscoach. Nu een paar maandjes niet spelen houdt immers het risico in, dat hij niet met het land mee mag naar het EK 2020.

Minuten maken

En bij AC Milan krijgt Theo Hernandez op zijn plek de voorkeur. Nu dus maar hopen voor Rodriguez dat het bij PSV wel lukt om zich in de ploeg te spelen. Eerder dit seizoen huurde PSV een verdediger van Valencia, Toni Lato, en van hem werd toch ook gedacht dat hij er direct zou staan. Maar nee: Lato is inmiddels al weer weg.

Özyakup gaat voor geluk bij Feyenoord

Özyakup heeft ongeveer dezelfde redenen als Rodriguez. Ook hij wil in de kijker blijven van in dit geval de Turkse bondscoach. Ook vond hij de hectiek rondom voetballen in Turkije wel mooi geweest. Als hij met Besiktas in een mindere periode zat kon hij geen normaal leven meer leiden. “Ik wil weer gelukkig zijn, zowel op als buiten het veld”, zegt hij veelzeggend. “In Turkije is de aandacht voor het voetbal extreem en soms zelfs teveel. Als het minder gaat is het daar erg lastig.”

Geen transfer Kaj Sierhuis

Kaj Sierhuis hoopte misschien ook wel een transfer te maken. De spits van FC Groningen, gehuurd van Ajax, kan naar Stade Reims. De reden is dat Groningen een optie tot koop heeft op Sierhuis en als het tot een deal komt met de Franse club, moet Groningen een deel van de opbrengsten delen met Ajax. Dat wil Groningen niet. Ook ziet Grunnen er een beetje tegenop om dan zo snel nog een vervanger voor Sierhuis te moeten zoeken.

Back To Top