Skip to content
Uitslag loting KNVB Beker tweede kwalificatieronde

Fortuna Sittard – Feyenoord KNVB Beker | Vanavond om 20:00 uur is er in Sittard een merkwaardige match tussen Fortuna en Feyenoord. Ze spelen de resterende 27 minuten van hun duel in de achtste finale van het KNVB beker programma. Een week geleden werd de wedstrijd bij de stand 1-1 gestaakt vanwege de mist.

Stand van zaken Fortuna – Feyenoord KNVB Beker

De goals kwamen die avond van Fortuna-speler Amadou Ciss, die een eigen goal maakte, en Felix Passlack. Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis had ondanks de mist wel kunnen zien dat zijn ploeg geen beste avond beleefde. “Het was moeizaam en we kwamen amper tot kansen. We speelden niet snel genoeg van links naar rechts om ruimtes te creëren en hadden weinig diepgang”, zei Berghuis.

Inmiddels kan de Rotterdamse club weer beschikken over Edgar Ié. De Portugese centrumverdediger is hersteld van een hamstringblessure. Advocaat is niet van plan iets te veranderen aan de formatie die vorige week speelde. Wel is Renato Tapia absent vanwege een blessure.

Drie wissels in half uur

Ook Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee gaat van start met de elf man die bij het gestaakte duel bij het moment van aflasten nog op het veld stonden. Hij zal wel moeten, want dat zijn de regels (ziekte en blessures daargelaten). Wel mogen beide teams in dat half uurtje drie wissels doorvoeren. Die regel levert grappige situaties op. Feyenoord heeft nu bijvoorbeeld geen middenvelders op de bank zitten. Vorige week zat Wouter Burger daar nog op, maar inmiddels is hij verhuurd aan Excelsior.

Winnaar Fortuna Sittard – Feyenoord tegen Friezen

Feyenoord won vier van de vorige zes ontmoetingen met de Limburgers en verloor er twee. In de laatste drie ontmoetingen maakten de Rotterdammers telkens vier treffers. Gaat dat nu ook nog lukken, met een half uur om er drie te maken? In oktober 2019 scoorde Fortuna Sittard juist viermaal tegen Feyenoord (4-2).

Feyenoord zit in een hele fijne periode en heeft zijn zaakjes sinds het aanstellen van Advocaat schijnbaar weer op orde. In de vorige zes Eredivisie wedstrijden haalde Feyenoord zestien punten, Fortuna haalde er in die periode acht.

De loting voor de rest van het bekertoernooi staat al vast. De winnaar van dit treffen speelt in de kwartfinale tegen SC Heerenveen.

Back To Top