Skip to content

Dankzij de 1-4 zege van Ajax op Real Madrid legt de Nederlandse Eredivisie weer beslag op plek elf van de Europese competitieranking van de bond UEFA. Lekker belangrijk, zal je denken. Maar da’s inderdaad best belangrijk: hoe hoger een competitie op die lijst staat, hoe meer clubs uit dat land zich direct plaatsen voor het hoofdschema van de Champions League en de Europa League.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Plek 11 op UEFA lijst dankzij Ajax

De Eredivisie stond voordat Ajax een historische avond beleefde in Madrid op plek twaalf. De Nederlandse competitie was voorbij gestreefd door Oostenrijk, dat Red Bull Salzburg nog in de strijd heeft in de Europa League. In de kwartfinale daarvan treft Salzburg het Italiaanse Napoli, dus de kans lijkt groot dat het einde avontuur is voor de Oostenrijkse Jungs, hoeveel energiedrankjes ze ook achterover werken. Tegen wie Ajax speelt in de kwartfinale van de Champions League is nog niet bekend.

Eredivisie kampioen rechtstreeks in CL

Hoe dan ook, die elfde plek geeft recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League voor de Eredivisie kampioen van 2020. De Eredivisie heeft nu 37 coëfficiëntpunten en daarvan zijn er 26 bij elkaar gespeeld door Ajax. Kortom, het lijkt wijs van de KNVB om de wedstrijd van Ajax tegen PEC te verplaatsen die eigenlijk voor afgelopen weekend gepland was. De Amsterdammers verschenen daardoor zo fris mogelijk aan de aftrap – terwijl Real Madrid in de tussentijd liefst tweemaal tegen FC Barcelona aantrad (en beide keren verloor).

Felicitaties van PSV

PSV en ook PEC verzetten zich overigens heftig tegen die verplaatsing. Toch is PSV nu zo sportief om bij monde van directeur Toon Gerbrands een felicitatie richting Amsterdam te sturen. Hij had het beter gevonden als er een bekerwedstrijd was verzet in plaats van een competitiematch, zo verklaart hij via Twitter.

Jaap Stam bij Feyenoord warm onthaald

Het Legioen van Feyenoord zag Dick Advocaat niet zo zitten als opvolger van trainer Gio van Bronckhorst. Die zag daarom op zijn beurt af van de job. Jaap Stam kan op meer enthousiasme rekenen. De voormalig topverdediger werd woensdagmiddag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Feyenoord en tekent een contract voor twee seizoenen.

Martin van Geel: indrukwekkend

En voor wie de aanstelling van Stam niet helemaal begrijpt, legt technisch directeur Martin van Geel het eventjes uit: “Jaap is een realist met een duidelijke visie en met een zeer indrukwekkende staat van dienst als speler en de nodige ervaring als trainer. Jaap is een indrukwekkende verschijning. Met hem komt er straks letterlijk en figuurlijk echt iemand binnen”, zo laat hij in een ronkend persbericht optekenen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie 2018 – 2019? Gaat de verlenging van het Europese avontuur Ajax binnenlands opbreken. PSV (in de Eredivisie twee punten voor) staat op 1.67 om de landstitel te veroveren. Gokken op een titel voor Ajax levert je 2.10 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top