Skip to content

Eredivisie. Op zaterdag 2 maart zou Ajax thuis tegen PEC Zwolle spelen. De KNVB besloot de wedstrijd te verplaatsen om zo de Amsterdammers te ontzien. De agenda van Ajax zit door Europese en bekerverplichtingen bomvol, zo is de redenering. PEC en koploper PSV pruimen dat niet.

Nieuwe datum voor Ajax – PEC Zwolle

Woensdag 13 maart (18:30 uur) is nu de geplande nieuwe datum voor Ajax – PEC Zwolle. Gepland dus, want nu de Zwollenaren en Brabanders protest aantekenen, is er een kans dat de oude datum op het speelschema Eredivisie wordt aangehouden.

Op dinsdag 5 maart, en dat is wel absoluut zeker, speelt Ajax de return tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Daar moet Ajax zien de 1-2 thuisnederlaag weg te poetsen. En daarvoor, op woensdag 27 februari, is er de halve finale in de beker tegen Feyenoord.

Ajax belangrijk voor Nederlands voetbal

De manager competitiezaken van de KNVB wil de voorbereiding van Ajax op de Champions League in alle rust laten verlopen. “Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee”, zo luidt de redenering.

PSV woedend op KNVB

En dat is waar de schoen wringt. PSV ontkent dat zulke afspraken zijn gemaakt of interpreteert ze in elk geval op een andere manier. Bij monde van directeur Toon Gerbrands noemt de Eindhovense club het zelfs ‘competitievervalsing’. “Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan”, aldus een woedende Gerbrands. “Overleg bleek niet meer mogelijk.”

Ook supporter PEC benadeeld

Ook PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser is niet gediend van de wijziging. Zijn club zal door de verschuiving begin maart een week lang niet spelen om in de week daarop AZ, Ajax en Excelsior op zijn pad te krijgen. “En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop onze supporters benadeeld worden, door de wedstrijd naar een vroeg tijdstip op een doordeweekse dag te verplaatsen”, briest Visser.

Nederland 11e op coëfficiëntenlijst UEFA

Wat die coëfficiëntenlijst van de UEFA betreft: Daarop staat Nederland nu elfde, net genoeg om te zorgen dat de landskampioen zich in 2020 direct voor de groepsfase van de Champions League plaatst. Oostenrijk dreigt Nederland echter in te halen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? PSV hoeft zich wat de punten betreft niet zo zorgen te maken. De ploeg is in speelronde 24 dik favoriet tegen Excelsior. En Ajax kruipt weliswaar dichterbij, maar bij de bookmakers zijn de Eindhovenaren nog altijd favoriet voor de titel. Gokken op een verlenging van het landskampioenschap levert je 1.50 x je inleg op. Ga je voor Ajax, pak dan de 2.40 bij Mr Green.

Back To Top