Skip to content

Eredivisie programma 2020 2021 | De KNVB heeft ontzettend moeten puzzelen en er kwam onderhand rook uit de computers in Zeist, maar het is gelukt om voor de eerste 21 speelronden van het nieuwe Eredivisie seizoen een speelschema in elkaar te zetten. In december worden de data en tijden van de overige wedstrijden op het Eredivisie programma bekend.

Het programma van de KNVB Beker begint op 26 oktober met de eerste ronde. Op 18 april staat de finale gepland.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Concept programma Eredivisie 2020 – 2021

De reden dat niet in een klap alle 34 speelronden in de agenda zijn gezet is dat vanwege het coronavirus voor een andere indeling is gekozen. Clubs mochten aangeven welke duels ze het meest interessant, belangrijkst of commercieel aantrekkelijkst vonden. En de KNVB zou dan proberen om die voetbalwedstrijden pas na de winterstop/het kerstreces in te plannen. Want wellicht mag er in 2021 (meer) publiek present zijn in de stadions. Topwedstrijden in (half)lege stadions, da’s een beetje sneu, dus dat willen de bond en clubs voorkomen.

Nieuw: wedstrijd op zaterdag om 16.30 uur

Een ander nieuwigheidje is het tijdstip van zaterdag 16:30 uur: nooit eerder was dat in de Eredivisie een aanvangstijd, maar dat gaat vanaf september 2020 dus veranderen. Elke club speelt minstens een thuisduel op dat moment. Een meerderheid van de clubs ging akkoord met dat extra tijdstip. Zo kunnen er meer wedstrijden over het weekend worden uitgesmeerd, zodat er minder tegelijk gespeeld worden en er dus meer tv-aandacht aan gegeven kan worden.

Supporters vinden het niks

Supporterscollectief Nederland vindt het maar niks dat het vaste blok op zaterdagavond wordt aangevuld met dat moment op zaterdagmiddag. “Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten”, zo luidt de redenering.

Programma Ajax  |  Programma Feyenoord  |  Programma PSV  |  Stand Eredivisie  |
Speelschema Eredivisie  |  Wedden op Eredivisie

Start Eredivisie op 12 september 2020

Het openingsduel van het aanstaande nieuwe seizoen is FC Utrecht tegen AZ Alkmaar op zaterdag 12 september vanaf 16:30 uur. Dat is dik een halfjaar nadat de laatste Eredivisiewedstrijd is gespeeld: op 8 maart speelde FC Groningen tegen PSV, daarna werd het seizoen afgebroken.

De grote drie van Nederland begint met een uitwedstrijd. Feyenoord gaat diezelfde zaterdag om 20:00 uur op bezoek bij PEC Zwolle, Ajax gaat zondag 13 september naar Sparta in Rotterdam en PSV reist die zondag af naar Groningen.

Krakers Ajax, Feyenoord, PSV en AZ

Doordat de KNVB zegt alle wensen ingewilligd te hebben is nu wel een beetje scheef programma ontstaan. Neem alleen al de maand januari: daarin worden liefst zes onderlinge duels tussen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ gespeeld. Check maar:

Zondag 10 januari Ajax – PSV (16.45 uur)
Woensdag 13 januari PSV – AZ (18.45 uur)
Zondag 17 januari Ajax – Feyenoord (16.45 uur)
Zondag 24 januari Feyenoord – AZ (16.45 uur)
Zondag 31 januari Feyenoord – PSV (14.30 uur)
Zondag 31 januari AZ – Ajax (16.45 uur)

PROGRAMMA KLASSIEKERS 2020 – 2021

Overige toppers Eredivisie

Nog niet alle dagen en tijdstippen van de toppers tussen de grote drie zijn bekend. Wel melden we hier de bijbehorende speelronden:

Speelronde 24: PSV – Ajax
Speelronde 24: AZ – Feyenoord
Speelronde 26: PSV – Feyenoord
Speelronde 27: AZ – PSV
Speelronde 30: Ajax – AZ
Speelronde 32: Feyenoord – Ajax

Einde Eredivisie 16 mei 2021

De Eerste Divisie, oftewel de Keuken Kampioen Divisie, gaat van start op vrijdag 28 augustus. Op zondag 16 mei 2021 moet de Eredivisie worden afgerond. Vier weken later, op vrijdag 11 juni, gaat het EK voetbal programma van start.

Back To Top