Skip to content

Roger Schmidt is begin deze week gepresenteerd als de nieuwe trainer van PSV. Zijn komst was al maandenlang bekend, maar door alle perikelen omtrent corona, was er nog geen moment gevonden om hem een perspraatje af te laten leggen. En ook was het formeel nog zomerreces, maar inmiddels heeft de Eindhovense club zijn eerste training achter de rug.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Nieuwe trainer PSV wil pressen

Van Schmidt is bekend dat hij banden heeft met de voetbaltak van Red Bull en dat hij zijn teams graag laat pressen. Oftewel: zo snel mogelijk na balverlies moet het speeltuig worden terugveroverd. Dat vergt veel loopvermogen en teamorganisatie, want wie naar voren rent, schept gelijk ook gaten op het veld achter zich.

Kans om te winnen wordt groter

De Duitser spreekt dit beeld van hem niet tegen. “Snel druk zetten, overlappen, gegenpressing en dat soort elementen. Daar geloof ik in. Volgens mij wordt de kans om te winnen dan groter”, zegt hij. Maar heeft PSV daar momenteel een geschikte selectie voor? “Natuurlijk hopen we hand in hand met de technische leiding de spelers te vinden die ons beter kunnen maken, maar ik wil ook de huidige spelers beter leren kennen en aan het werk zien”, laat hij weten. “De transfermarkt is lastig door de coronaperikelen.”

Corona bij ADO Den Haag

Wat ook lastig is, is om het coronavirus buiten de deur te houden. Mensen blijven nu eenmaal sociale wezens en het is bijna ondoenlijk om jezelf 24 uur per dag op te sluiten in huis. Bij ADO Den Haag lukt dat ook niet en zijn er twee medewerkers positief getest op het virus. “De speler en de medewerker zijn per direct in thuisquarantaine gegaan. In lijn met de protocollen wordt de situatie van de desbetreffende personen continu gemonitord”, laat de club weten, zonder de naam van de speler te noemen.

Of de oefenwedstrijd van ADO tegen MVV, in Maastricht, op 31 juli nog doorgaat zal spoedig worden beslist. Daartoe treden de clubs in overleg met de GGD en de lokale autoriteiten. Te verwachten valt dat bij meer clubs voetballers of ander personeel positief zal testen, want het aantal geregistreerde besmettingen in heel Nederland loopt weer op en verdubbelde ten opzichte van vorige week zelfs.

Back To Top