Skip to content

Eredivisie speelronde 26: AZ – FC Twente | In tien van de vorige elf duels tussen deze clubs in Alkmaar vielen er minstens drie goals. Dit seizoen in de Eredivisie vallen er bij bijna drie kwart van de duels van AZ minstens drie goals. En AZ maakte in 12 van de laatste 14 ontmoetingen met FC Twente zelf minstens twee goals. Laten we dus even kijken naar de quotering voor Over 2,5 goals:

Voetbal voorspellen?

AZ – Twente: Alkmaarders staan er zondag weer

AZ Alkmaar heeft in 2022 zeven Eredivisie wedstrijden gespeeld en daaruit werden 19 punten gehaald. Binnenlands is AZ dus nog ongeslagen dit kalenderjaar, maar in de bekertoernooien niet. Ajax wipte AZ uit de KNVB Beker en afgelopen donderdag ging de club onderuit in de Conference League tegen Bodo/Glimt uit Noorwegen (2-1).

Twente doet het prima in de competitie

Twente heeft trouwens ook niks te klagen over de resultaten in de Eredivisie sinds oud en nieuw. Zeven duels leverden 16 punten op, de derde beste score van de competitie. Daarnaast hebben de Tukkers gedurende de week met wat meer ontspanning en rust toe kunnen werken naar dit duel, terwijl AZ dus heen en weer moest naar Noorwegen.

AZ – FC Twente onderling

AZ won vier van de vorige zes ontmoetingen met Twente en de club uit Enschede won twee keer. Tellen we de goals van die zes confrontaties bij elkaar op dan is het 13-8 voor AZ. En in het Afas Stadion ging het nog beter voor AZ, dat de vorige zes keer won dat de Twentenaren op bezoek waren. Het totale doelsaldo daarvan is 18-3.

AZ uitgeschakeld in Conference League

“We hebben nu vooral een mentale tik te verwerken” zei AZ-trainer Pascal Jansen na de Europese match. “Je krijgt een penalty tegen die geen penalty is en dan ook nog eens in blessuretijd, waardoor je de wedstrijd verliest”, vat hij de gebeurtenissen samen. “Dit ritme van wedstrijden zijn we gewend, dus zondag tegen FC Twente staan we er weer.”

Zondag om 20:00 uur wordt het eredivisieweekend afgesloten met AZ tegen FC Twente. De Alkmaarders staan na 25 speelronden op plek vier en hebben drie punten meer dan Twente, de nummer vijf.

Voetbal voorspellen?

 

Back To Top