Skip to content

De topper van Ajax tegen PSV, zondag vanaf 16:45 uur, komt op een pikant moment. Ajax staat al maandenlang bovenaan de Eredivisie maar heeft momenteel wat personele problemen en draait daardoor stroef. PSV zit in een regelrechte crisis en raakt daar ondanks een trainerswissel niet zo snel uit.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax en PSV blijven in Eredivisie achter op de rest

Kijken we puur naar de punten die in de vorige zes speelronden zijn behaald, dan blijven Ajax en PSV achter op Feyenoord, Willem II, AZ, Vitesse en FC Utrecht. Opzienbarend eigenlijk, aangezien beide ploegen begin dit seizoen uit de startblokken spurtten en behoorlijk veel beter leken dan de rest.

Balans

Maar de selecties bleken dunner en kwetsbaarder dan gedacht. Ajax moest vorig weekend door blessures van onder meer David Neres en Hakim Ziyech ineens met oudjes Siem de Jong en Ryan Babel starten en aan de andere kant met de pas zeventienjarige Ryan Gravenberch. Balans is vaak het toverwoord van trainers en Erik ten Hag speurt daar naarstig naar.

PSV wint nog maar amper

En het verhaal van PSV mag ook wel bekend zijn. De hele boel sodemieterde ergens in oktober 2019 in elkaar en sindsdien winnen de Brabanders amper nog een potje. Zelfs in de beker, tegen NAC, lukte het niet en in de competitie hielden VVV en FC Twente de Eindhovense ploeg op een gelijkspel. Wie weet is er een kentering op komst, nu Steven Bergwijn is verkast naar Tottenham en er rust neerdaalt over de selectie. Ook is de Zwitserse international Ricardo Rodriguez gehaald als linksback. Hij wordt geleend van AC Milan.

Onderlinge resultaten Ajax – PSV

Ajax won drie van de zes vorige edities van de semi Klassieker, PSV twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die zesklapper is 9-8. In de Johan Cruijff Arena kwam Ajax tot drie zeges versus twee voor PSV (doelsaldo 11-7). In al die zes duels maakten de Amsterdammers minstens één treffer. Er vielen 29 kaarten, dus bijna 5 per duel, een tikje boven het gemiddelde.

Absenties topper

Wie spelen er wel en niet? Bij Ajax lijken Hakim Ziyech, Daley Blind en Zakaria Labyad sowieso absent en André Onana plus David Neres zijn twijfelgevallen. Bij PSV is Donyell Malen de rest van het seizoen out en kan door de schorsing van Ibrahim Afellay de Mexicaan Érick Gutiérrez wellicht zijn kans grijpen.

Ajax – PSV voorspellen

Wedden op Eredivisie Ajax – PSV | Ajax won 17 van de 18 vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie en maakte in 25 van de 26 recente thuisduels minstens twee treffers. Ajax staat bij bookmakers op 1.34 genoteerd voor de winst, gelijkspel op 5.30 en winst PSV noteert 7.50. Het is beide clubs twee keer in 20 speelronden overkomen dat het niet zelf scoort; ‘beide teams scoren’ heeft een quotering van 1.66.

Back To Top