Skip to content

Zaterdag om 18:30 uur krijgt ADO in Den Haag bezoek van Vitesse. De Haagse club staat voorlaatste en verloor vorig weekend licht terrein op alle clubs die pal boven hen staan. Vitesse is de nummer zes en staat maar drie puntjes achter op nummer drie Feyenoord.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vitesse houdt aansluiting bij subtop Eredivisie

Vitesse deed in de afgelopen periode, in dit geval de vorige zes speelronden, genoeg om aansluiting te blijven vinden bij de subtop. De Gelderse club haalde in die periode elf punten. ADO had het erg zwaar en pakte in de vorige zes competitiematches maar vijf punten. Tot nu toe doet alleen RKC het slechter in eigen huis: ADO pakte uit tien thuisduels tien punten.

Engelsen bij ADO maken nog weinig verschil

Geen eredivisieclub was in de winterse transferperiode zo actief als ADO Den Haag. Er werden vooral spelers met een Britse achtergrond gehaald, hetzij Britten of spelers uit lagere divisies van de Engelse competitie. Trainer Alan Pardew boekte twee speelronden terug een broodnodige zege op degradatieconcurrent RKC (2-0) Maar vorig weekend ging het flink mis tegen FC Utrecht (4-0) en bleken gasten als Sam Stubbs en George Thomas niet heel veel bij te kunnen dragen.

ADO – Vitesse onderling

Beide clubs wonnen twee van de vorige zes ontmoetingen en logischerwijs werd het in die periode ook tweemaal gelijk. Het doelsaldo van die zes potjes is bij elkaar opgeteld 10-11. Ook in Den Haag kwam die verdeling uit de hoge hoed rollen, maar dan met het doelsaldo 9-12. In de twee laatste bezoekjes aan Den Haag maakte Vitesse in totaal acht goals.

Voorspelling ADO – Vitesse Eredivisie

Al negen keer ontving ADO minstens drie tegengoals, dat is dus in bijna de helft van de eredivisiepotjes tot nu toe. Niet echt wat je noemt stabiel en betrouwbaar achterin! Vitesse overkwam het nog maar twee keer. Zesmaal tekende Vitesse zelf voor drie of meer treffers, ADO maar tweemaal. Ook verloor ADO drie keer met drie of meer treffers verschil en Vitesse eenmaal.

Wedden op Eredivisie | ADO Den Haag noteert @3.35, gelijkspel @3.80 en Vitesse @2.00. Als je denkt dat er meer kans is op een Gelderse zege dan vijftig procent, dan moet je vooral die @2.00 pakken. We tippen dat Vitesse minstens tweemaal scoort op @1.75.

Back To Top