Skip to content

FC Twente – Sparta Eredivisie | Zaterdag om 19:45 uur speelt FC Twente in de Grolsch Veste tegen Sparta Rotterdam. De Tukkers staan na twintig speelronden op plek 13 en hebben 21 punten, Sparta staat elfde en heeft er drie meer. Met een forse zege zou Twente over de Rotterdammers heen kunnen wippen, want Sparta’s doelsaldo ziet er een tikje beter uit.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Twente – Sparta Eredivisie zaterdag

Beide clubs zitten in een zwakke periode. Sparta haalde uit de vorige zes Eredivisie wedstrijden vijf punten en bij FC Twente is het nog wat zorgelijker: drie punten en geen enkele zege. Aan het begin van het seizoen hoopte Twente in snel tempo de punten op, maar ook toen was wel al duidelijk dat het team als los zand aan elkaar hangt. Er zijn gewoonweg te veel avonturiers uit tweede en derde Europese divisies bij elkaar gezet.

Onderlinge resultaten

Twente-trainer Gonzalo Garcia kan Jose Matos niet benutten en Sparta zal aantreden zonder Suently Alberto, Ragnar Ache en Bryan Smeets. Sparta won drie van de vorige zes onderlinge potjes en verloor er twee, maar het doelsaldo van die reeks is licht in Twents voordeel: 7-6. FC Twente won vier van de vorige zes thuismatches tegen de kasteelclub, versus een nederlaag en een doelsaldo van 16-7. In vijf van die zes duels kwamen beide teams tot scoren.

Al zeven keer kreeg FC Twente drie of meer goals tegen in de Eredivisie. Dat is dus in een derde van de speelronden tot nu toe. Dat overkwam Sparta tot nu toe driemaal. Aan de andere kant lukte het Twente vijfmaal om drie of meer goals te produceren en Sparta flikte dat driemaal. De piek ligt wellicht iets hoger bij Twente, maar de landskampioen van tien jaar geleden heeft ook diepere dalen.

FC Twente – Sparta voorspellingen

FC Twente won negen van de vorige elf thuiswedstrijden tegen Sparta. Daarnaast heeft Sparta vijf uitduels op rij minstens twee tegengoals moeten incasseren. Twente wacht al zeven speelronden op een nieuwe competitiezege en in vijf van de zes vorige thuiswedstrijden tegen de Rotterdammers vielen er minstens drie goals.

Wedden op Eredivisie | Winst van Twente noteert bij bookmakers 2.23, gelijkspel 3.60 en winst Sparta 2.95. Die notering op Sparta is best aantrekkelijk, want we vinden dat er een grotere kans is dan een op drie dat de uitploeg wint. De tip is echter dat er vier of meer goals komen @2.70.

Back To Top