Skip to content
Fortuna Sittard - VVV-Venlo: Limburgse derby Eredivisie zaterdag

Fortuna Sittard –  VVV-Venlo | Zaterdag 26 oktober 19:45 uur. De Limburgse clubs staan op respectievelijk plek zeventien en vijftien. VVV heeft drie punten meer, maar ook een zwakker doelsaldo, dus Fortuna wipt met een zege over de provinciegenoten heen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Fortuna Sittard – VVV-Venlo Eredivisie

Fortuna zal aantreden zonder Leandro Fernandes, Wessel Dammers, Àlex Carbonell en Djibril Dianessy. Aan de kant van de Venlose club zijn keeper Bram Verbong en Evert Linthorst absent. VVV is van de achttien ploegen in de Eredivisie de club met het laagste aantal ‘expected goals’, wat betekent dat zij de minste doelrijpe kansen scheppen. Fortuna doet het op dat vlak niet zoveel beter en heeft bovendien meer gescoord dan op basis van die kansen verwacht kon worden. Op de langere duur is dat niet houdbaar.

Fortuna – VVV onderling

VVV won vier van de vorige zes onderlinge duels en verloor er eentje. De goals van die zes matches zijn bij elkaar opgeteld 7-17. In Sittard ging het de afgelopen jaren gelijk op met twee zeges in de vorige zes ontmoetingen per ploeg (doelsaldo 6-10). Fortuna Sittard bewaart wel goede herinneringen aan de vorige thuiswedstrijd: toen ging Feyenoord er met 4-2 aan. VVV heeft uit vijf uitduels drie punten gepakt (winst op Utrecht).

Eindelijk kansen om te scoren

Fortuna heeft nog maar een keer geen tegengoals gekregen en VVV-Venlo stapte tot nu toe elke keer zonder clean sheet van het veld. Daarnaast kreeg VVV al viermaal minstens vier treffers om de oren, en dat overkwam Fortuna Sittard driemaal. Zo bekeken is dit voor deze zeer moeizaam scorende clubs dé kans om er zelf ook eindelijk een paar te maken.

Voorspelling Fortuna Sittard – VVV-Venlo Eredivisie

In twaalf van de vorige 14 speelronden van VVV-Venlo in de Eredivisie vielen er minstens drie goals. Fortuna heeft in maar een van de vorige dertien speelrondes een zege geboekt. En van VVV winnen, dat lukt de mannen uit Sittard al jarenlang bijzonder weinig. VVV-Venlo verloor slechts twee van de 23 vorige ontmoetingen (inclusief beker en vriendschappelijk).

Wedden op Eredivisie | Fortuna staat voor de winst genoteerd op 2.32, gelijkspel @3.80 en de quotering bij bookmakers op winst VVV is 2.70. We verwachten dat deze ‘Strijd om Limburg’ minstens drie goals oplevert @1.61.

Back To Top