Skip to content

Na 18 van de 34 speelronden komt de Eredivisie even op adem. Vanaf vrijdag 14 januari 2022 gaat de bal weer rollen op de Nederlandse profvelden. Tot die tijd staat PSV sowieso bovenaan.

PSV winterkampioen Eredivisie 2021

De Eindhovense club heeft na 18 speelronden 43 punten en dat is er eentje meer dan landskampioen Ajax en dat zijn er vier meer dan Feyenoord (check hier de actuele stand Eredivisie). Daarna valt er een gat: nummer vier Vitesse heeft 33 punten. De traditionele grote drie zijn ook nu weer de grote drie.

Ook wat doelsaldo betreft heeft het trio zich afgezonderd van de rest. PSV heeft een saldo van +22, Ajax zelfs van +52 en Feyenoord van +25. Raar maar waar: Vitesse heeft niet eens een positief saldo, maar staat precies op nul. AZ Alkmaar, de nummer vijf, heeft +12 opgebouwd.

Winterkampioen ook landskampioen?

De laatste keer dat PSV zich tot winterkampioen kroonde was in het seizoen 2018/2019. Dat seizoen gingen de Brabanders echter niet met de kampioensschaal aan de haal, dat was Ajax. Dat leidt ons meteen tot de vraag: hoe vaak wordt de winterkampioen ook de uiteindelijke echte landskampioen?

Van de laatste tien uitgespeelde seizoenen was de winterkampioen later ook de ware kampioen. We tellen dus het door corona afgebroken seizoen 2019-2020 niet mee, al stond Ajax toen wel bovenaan, maar ja, al een paar speelronden later was het over en klaar.

PSV was in de vorige elf jaar vijfmaal de winterkampioen en alleen in 2014/2015 en 2017/2018 lukte het om die pole position om te zetten in de landstitel.

Schmidt denkt Ajax te kunnen verslaan

PSV-trainer Roger Schmidt zegt: “Ajax is een zeer sterk en gebalanceerd team. Zij hebben het voordeel dat ze financieel meer mogelijkheden hebben, maar het is een open strijd. We kunnen Ajax verslaan.”

Al te veel activiteit op de transfermarkt verwacht de Duitse trainer niet. “Nu zijn we gefocust op het terugbrengen van onze geblesseerde spelers, zes in totaal. We hopen hen in januari weer te begroeten. Daar zitten hele goede spelers bij, met Eran Zahavi, Davy Pröpper, Noni Madueke, Ryan Thomas, Bruma en Ritsu Doan.”

Ibrahim Sangaré zal in januari meedoen aan de Afrika Cup, al is het nog niet zeker of het Afrikaans kampioenschap door gaat.

Check wedden op Eredivisie voor de favorieten van dit seizoen

Back To Top