Skip to content

De Eredivisie keert in 2022 terug en dus kunnen er wat feitjes op een rij worden gezet over het kalenderjaar 2021. Zo blijkt dat van alle clubs die in dit jaar 38 speelronden  op het hoogste Nederlandse niveau afwerkten, PEC Zwolle met afstand de minste punten pakte. Jaarkampioen is Ajax.

PEC Zwolle minste punten in Eredivisie 2021

In die 38 duels schraapte PEC Zwolle 28 puntjes bij elkaar: 7 zeges, 7 keer gelijk en dus 24 nederlagen. SC Cambuur speelde in 2021 nota bene slechts 18 speelronden in de Eredivisie (want de Friese club promoveerde) en haalde daarin evenveel punten. RKC is de ploeg die na 38 speelronden boven PEC staat en de Waalwijkers haalden 34 punten.

Ajax jaarkampioen Eredivisie

De jaarkampioen is niet winterkampioen PSV, die momenteel bovenaan de Eredivisie staat, het is landskampioen Ajax. In de 38 keer dat de Amsterdammers in de Eredivisie in actie kwamen haalde het 96 punten. Ajax won 30 keer, speelde 6 maal gelijk en verloor 2 keer, beide in het lopende seizoen.

Brian Brobbey terug bij Ajax

Over Ajax gesproken: Brian Brobbey is op de weg terug. De aanvaller ging afgelopen zomer transfervrij naar RB Leipzig, nadat hij meerdere keren aangaf zijn contract te willen verlengen, maar dat uiteindelijk niet deed. Vermoedelijk lag er in Duitsland een mooier salaris voor hem klaar. Maar hij komt weinig aan spelen toe, Leipzig presteert matig en hij zal ook Amsterdam wel missen.

De 19-jarige Brobbey wordt gehuurd en er is geen optie tot koop opgenomen in het contract, meldt De Telegraaf. Ajax zat een beetje dun in de spitsen, want Sébastien Haller kreeg alleen interne concurrentie van Danilo. En Haller speelt begin 2022 de Africa Cup, dus er gloort direct speeltijd voor ‘Brobbeast”.

Winnaar persoonlijk duels

En welke eredivisiespeler heeft volgens jou in 2021 het hoogste percentage van zijn persoonlijke duels gewonnen? Hint: hij speelt achterin bij Feyenoord.
Het is Gernot Trauner. De Oostenrijker won 67,3 procent van de duels. Wel is het verschil met de nummer twee klein: Pawel Bochniewicz van FC Twente met 67,1 procent.

Vrijdag 14 januari 2022 om 20:00 uur wordt het speelschema Eredivisie hervat. Dan staan PEC Zwolle en Willem II klaar om het voetbaljaar te starten.

Back To Top