Skip to content

Vandaag, donderdag 23 december, staan er twee partijen in de Eredivisie op de agenda. Om 18:45 uur speelt PSV tegen Go Ahead Eagles en om 21:00 uur neemt Sparta het op tegen RKC.

PSV – Go Ahead Eagles: als koploper winterstop in?

PSV kan na donderdagavond weer de koploper zijn van de Eredivisie. We hebben achttien speelronden gehad en zitten dus al over de helft van het seizoen 2021/2022, al moeten de Brabanders die achttiende speelronde nog klaren. Ajax heeft na 18 duels 42 punten, PSV begint aan deze wedstrijd met 40 stuks (zie stand Eredivisie voor het volledige overzicht).

Absenties

PSV-trainer Roger Schmidt moet het doen zonder Davy Pröpper, Noni Madueke, Maximiliano Romero, Eran Zahavi en Ryan Thomas. Cody Gakpo zal vermoedelijk in de punt van de aanval opduiken, niet zijn gebruikelijke plekje. De gasten uit Deventer missen Bas Kuipers, Turan Tuzlacik, Gerrit Nauber, Marc Cardona, Sam Crowther en de geschorste Mats Deijl.

PSV – Go Ahead onderling

PSV heeft de laatste zes ontmoetingen met Go Ahead gewonnen en deed dat met een bij elkaar opgeteld doelsaldo van 17-4. Thuis won PSV de laatste vier keer dat de Adelaren op bezoek kwamen, al was de laatste keer al een tijdje terug: in 2017. Daarna kwam Go Ahead Eagles uit in de Eerste Divisie.

De beste tegenstander

Bij de laatste confrontatie, eind september 2021, kreeg Schmidt de lachers op zijn hand door na de 1-2 zege Go Ahead “de beste tegenstander tot nu toe” te noemen. En toen had PSV er al wat potjes in de Champions League-voorronde op zitten. Maar het moet gezegd worden dat de promovendus zich kranig weert in de Eredivisie: de ploeg staat elfde.

PSV – Go Ahead Eagles voorspellen

Go Ahead probeert wedstrijden zo ‘gesloten’ mogelijk te houden, oftewel door compact te verdedigen en ook niet al te gek te doen in balbezit. Dat lukt aardig, want bij Go Ahead zijn tot nu toe de meeste 0-0 uitslagen voorgekomen en op 2 clubs na ook de meeste 1-0 of 0-1 uitslagen. Wil je wedden op Eredivisie vandaag: verwacht je dat de Deventenaren de score laag kan houden? Pak dan de odds op minder dan drie goals.

Back To Top