Skip to content

In groep C is er één duidelijke favoriet, natuurlijk Argentinië. In deze poule zitten ook Mexico, Polen en Saoedi-Arabië. Zowel Mexico als Polen zullen denken dat ze tweede kunnen worden en daar kunnen ze in hun eerste wedstrijd van het WK voetbal gelijk een grote stap voor zetten.

In de wedstrijd Mexico – Polen zien we mogelijk diverse Eredivisie spelers in actie: Sánchez en Álvarez van Ajax, Gutiérrez (PSV) en Szymanski van Feyenoord. Onderaan meer over onze voorspelling voor dit duel.

Mexico – Polen WK voetbal

De Mexicanen staan op een keurige dertiende plek op de FIFA worldranking. Mexico wist zich eenvoudig te plaatsen voor dit WK. In een groep met onder andere Canada, VS en Costa-Rica werden ze tweede van de in totaal acht landen. In veertien wedstrijden kregen ze maar acht goals tegen en scoorden ze zelf 17 keer. Dat laat meteen de kracht van de ploeg zien; verdedigend zijn ze erg sterk.

Voorbereiding op WK niet geweldig

Mexico heeft een aantal pijlsnelle spelers en kan vanuit de omschakeling levensgevaarlijk worden. De voorbereiding op het WK voetbal was niet geweldig. Ze wonnen met 2-0 van Irak, maar verloren met 1-2 van Zweden.

Polen valt vaak tegen

Polen heeft best een goed team, maar valt eigenlijk altijd weer tegen. Op het afgelopen EK wisten ze geen enkele groepswedstrijd te winnen en werden ze met één punt laatste in de groep. Het wereldkampioenschap voetbal bereikten ze doordat ze tweede werden in een groep met Engeland, Albanië, Hongarije, Andorra en San Marino.

WK programma 2022

Het WK voetbal wordt gespeeld van 20 november tot 18 december! Wie gaat er winnen in Qatar en hoe ver komt Oranje? Voor het WK programma en meer 

Robert Lewandowski

Polen had het zeker niet makkelijk, zo verloren ze de laatste wedstrijd nog van Hongarije met 1-2. In de Nations League groep werden ze derde, ze wisten twee keer te winnen van Wales en speelden gelijk tegen Nederland.

Toch kon je in de wedstrijden tegen Oranje en België wel zien dat Polen kwaliteit mist. Ze kunnen niet mee op het hogere niveau. Met Lewandowski hebben ze natuurlijk één van de beste spitsen van het moment, maar de rest van de ploeg mist simpelweg veel kwaliteit.

WK wedstrijd Mexico – Polen voorspellen

De voetbal bookmakers zien weinig verschil tussen Polen en Mexico, maar wij gaan voor Mexico. Die ploeg is beter in vorm en heeft in onze ogen ook wat meer kwaliteit.

Bij Polen hangt het teveel af van Lewandowksi. Wanneer hij de bal niet genoeg krijgt, gaat hij die opzoeken en dat komt het spel van Polen niet ten goede. Mexico is een goede ploeg, ze werken hard en hebben individuele kwaliteiten om goals te maken. De beste weddenschap voor dit duel is: inzetten op winst Mexico.

Back To Top