Skip to content

Donderdag 24 november, dag 5 van het WK in Qatar, staan er wederom vier duels op het speelschema WK voetbal. Om 11.00 uur Zwitserland tegen Kameroen, om 14.00 uur Uruguay tegen Zuid-Korea, om 17.00 uur Portugal tegen Ghana en om 20.00 uur Brazilië tegen Servië.

Donderdag op het WK: Brazilië – Servië met Dusan Tadic

Bij deze wedstrijden komen enkele spelers in actie die we normaliter week in week uit in de Eredivisie bewonderen. Aan de kant van het Servische nationale elftal bijvoorbeeld captain Dusan Tadic, die die rol ook bij Ajax vervult.

Gudelj en Kostic

Nemanja Gudelj en Filip Kostic hebben een verleden in de Nederlandse competitie. Gudelj woonde zelfs acht jaar in Nederland, toen hij uitkwam voor NAC, AZ Alkmaar en Ajax. Kostic speelde tussen 2012 en 2014 voor FC Groningen. En een treetje lager, in de KKD, kwam Ivan Ílic ooit uit als NAC-huurling.

Geen basisplaats voor Antony

En dan de topfavoriet voor de WK-titel volgens velen: de Brazilianen. Vermoedelijk krijgt Antony, die dit seizoen van Ajax naar Manchester United verkaste, geen basisplek. De aanval lijkt te gaan bestaan uit Neymar, Richarlison en Raphina. In 2018 kwamen ze ook in de groepsfase tegen Servië uit. Brazilië won met 0-2.

Portugal – Ghana: speeltijd voor Kudus?

En bij Ghana maakt Mohamed Kudus van Ajax kans op speeltijd, al lijkt het erop dat hij niet in de basis verschijnt. In juni maakte de middenvelder annex aanvaller wel twee goals in twee duels in de Afrikaanse versie van de Nations League, tegen Madagascar en Centraal-Afrikaanse Republiek.

Ronaldo weer het middelpunt van de belangstelling

Bij Portugal ligt de focus zoals de laatste 18 jaar op Cristiano Ronaldo. De inmiddels 37-jarige CR7 lijkt in de punt van de aanval te starten. Hij is trouwens officieel clubloos: Manchester United liet dinsdag in een persbericht weten dat het contract met de superster is verbroken. Maar let vooral ook op buitenspeler Rafael Leão, die bij AC Milan erg productief is met goals en assists. Achterin is good old Pepe op zijn 39e er ook weer bij.

Nederland vrijdag favoriet tegen Ecuador

En wanneer komt Oranje weer in actie? Dat is vrijdag om 17.00 uur in Nederland – Ecuador. De eventuele winnaar van deze pot is zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finales. De Ecuadorianen versloegen Qatar met 2-0.

Back To Top