Skip to content

Eredivisie transfers. Donderdag 31 januari is de laatste dag van de winterse transferperiode. Op het moment van schrijven vallen de geruchten, halve waarheden en bevestigde overeenkomsten weer als sneeuw uit de lucht. Een kleine greep uit de stortvloed:

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Winter transfers Ajax

Te beginnen bij Ajax, dat de komende drukke periode al zijn personeel wel kan gebruiken, maar toch weer iemand de deur heeft uitgestuurd. Ditmaal is Dennis Johnsen de pineut. De aanvaller kwam anderhalf jaar geleden voor twee miljoen euro over van sc Heerenveen. Nu bewandelt hij, op huurbasis, de omgekeerde route: hij maakt het seizoen 2018-2019 af in Friesland.

Wassen neus FC Utrecht?

FC Utrecht heeft een Aziaat binnen gehengeld: Wai-Tsun Dai uit Hong Kong. De 19-jarige middenvelder was actief bij Oxford in Engeland. De Utrechtse directeur voetbalzaken praat over Dai alsof hij de assist-koning van de tweede seizoenshelft heeft gehaald. Woorden als box-to-box, multifunctioneel en spelinzicht fleuren het persberichtje op, maar daarna komt de dodelijke boodschap dat hij in eerste instantie is gekocht voor het beloftenelftal van FC Utrecht. Overigens speelde hij ook geen enkel officieel duel in het eerste team van Oxford, actief op het derde niveau van Engeland.

Advocaat mogelijk nieuwe trainer Feyenoord

Op het trainersfront is er ook veel reuring. AZ Alkmaar bevestigde woensdag wat iedereen al wist, namelijk dat John van den Brom in de zomer het stokje overneemt van Dick Advocaat. Na vijf jaar AZ tekent hij voor drie jaar bij de Domstedelingen.

Op zijn beurt is Advocaat in beeld bij Feyenoord om de afzwaaiende Giovanni van Bronckhorst op te volgen. De directie van Utrecht had het over de ‘langetermijnvisie; van Van den Brom – daar kan bij de 71-jarige Kleine Generaal niet echt sprake meer van zijn. Drie jaar geleden was hij nog tijdelijk de assistent van Gio en toen werd een lange reeks nederlagen doorbroken.

Transfer Jari Schuurman naar Dordrecht

Ook Feyenoord laat een speler gaan, al gebeurt dat niet helemaal vrijwillig. Jari Schuurman is het echter helemaal zat om op zijn kans te moeten wachten. De 21-jarige middenvelder gold ooit als grootste talent van jeugdopleiding Varkenoord, maar op zijn cv prijken slechts drie minuutjes in het shit van Feyenoord.

Verder wegkwijnen bij Jong Feyenoord ziet hij niet zitten: “Soms trainden we met zes man, zonder keepers. Trainers die mee moesten doen. Dat was schandalig.” Hij maakt de niet al te grote overstap, geografisch gezien dan, naar FC Dordrecht.​

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie uitslagen voorspellen

Wedden op Eredivisie? Zondag speelt FC Utrecht uit tegen PEC Zwolle. Inzetten op winst Utrecht levert je 2.28 x je inleg op bij een goede voorspelling. Winst PEC heeft bij de bookmakers een quotering van 3.05.

Back To Top