Skip to content

Eredivisie nieuws. Voetbal is een teamsport, maar toch kunnen allerlei organisaties, jury’s en journalisten het niet laten om individuele prijzen uit te delen. En waarom ook niet – sport is entertainment en entertainment is bedoeld om de tongen los te maken. Dus daar gaan we weer met de uitreiking van weer een betekenisloze prijs, nu die voor Sportpersoonlijkheid van het Jaar. En het moet gezegd, de keuzecommissie heeft een interessante winnaar aangewezen: Robin van Persie.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2018

De prijs is bedoeld voor sporters die op een integere, heldere en inzichtelijke manier media te woord staan. Eerst ging de onderscheiding door het leven als de NSP (Nederlandse Sport Pers) Persprijs, vanaf 2014 kreeg het de langere naam. Recente winnaars zijn Arjen Robben, Max Verstappen, Sven Kramer en Annemieke van Vleuten. Allemaal niet alleen topatleten die niet op hun mondje zijn gevallen, maar die ook in hun vakgebied tot de wereldtop behoren.

Robin van Persie niet altijd spraakzaam

Of Van Persie nog tot die categorie behoort, daar valt over te discussiëren, al laat hij in dienst van Feyenoord geregeld hoogstandjes zien. Afgelopen weekend nog was hij de veelgeroemde defensie van Ajax vele malen te slim af tijdens de vernedering met 6-2.

Het grappige is wel dat Van Persie niet altijd zijn voorbeeldfunctie greep. Berucht was zijn nukkige gedrag als jong talent, maar ook in 2012 nog, was hij tijdens Euro 2012 niet bereid om met de verslaggevers te spreken. Hij was namelijk bezig met een transfer van Arsenal naar Manchester United en de Rotterdammer wenste daar geen lastige vragen over te krijgen. Zijn dubieuze oplossing: dan maar met niemand praten.

RvP ambassadeur Feyenoord

Ook RvP is ouder en wijzer geworden. Tegenwoordig gaat hij met een big smile door het leven en stelt hij zich graag op als de ervaren (en letterlijk grijzende) mentor van de aanstormende jeugd.

De juryleden weten dat te waarderen en stellen in hun rapport dan ook: “Vooral in de laatste jaren is Robin een ware ambassadeur van Oranje en zijn clubs geweest. Hij heeft ook in dat opzicht Feyenoord bij de hand genomen, zonder zijn mening te verloochenen. In gesprek met journalisten straalt hij rust en klasse uit.”

Van harte Robin! Maar gelijk moeten we de jury opdragen om in 2020 een lacune op te vullen, want het is een schande dat de prijs nog niet is toegekend aan Tom Dumoulin.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Excelsior – Feyenoord

Wedden op Eredivisie. Zondag speelt Feyenoord de derby tegen Excelsior. Weet Robin van Persie weer het net te treffen? Je krijgt 1.71 x je inleg bij een juiste voorspelling

Back To Top