Skip to content

Zondag 3 februari om 14:30 uur speelt PEC Zwolle thuis tegen FC Utrecht. De gastheren staan twaalfde in de Eredivisie en hebben na de winterstop de maximale zes punten opgeraapt, de gasten uit de Domstad zijn de nummer zes en hebben in het kalenderjaar 2019 juist nog geen enkel punt behaald.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PEC Zwolle – FC Utrecht Eredivisie

Momentum, daar lijkt het vaak om te draaien in de sport. PEC stelde in de winterstop verloren zoon Jaap Stam aan als nieuwe trainer, haalde een paar nieuwe spelers en heeft zichzelf prompt uit de degradatiezone opgetakeld. Utrecht presteerde voor de pauze prima, maar daarna kwam er wat gesteggel over het wel of niet aanblijven van Dick Advocaat na dit Eredivisie seizoen plus wie dan zijn eventuele opvolger moet worden. Dat gaat John van den Brom worden, maar eerst moet de Kleine Generaal de huidige dip omtoveren tot een nieuwe zegereeks.

Van der Hart weer op doel bij PEC?

PEC Zwolle heeft thuis de zaakjes niet op orde met slechts acht punten uit tien optredens voor eigen publiek. Daarvan kwamen er drie in het laatste thuisduel, tegen Feyenoord, dat voor Stam de blauwdruk zal vormen voor wat hij nu weer van zijn mannen eist.

Hij zal moeten kiezen wie op de doellijn mag staan: vaste waarde Diederik Boer, die een schorsing uitzat maar weer speelgerechtigd is, of Mickey van der Hart, de held die tegen Heracles Almelo een penalty wist te keren. Laatstgenoemde zegt ervan uit te gaan dat de trainer hem laat staan. Gevaarlijke opmerking, want wat als hij wel in de dug-out wordt geposteerd? Stam lijkt niet het type om ruzie mee te maken.

Statistieken

De laatste zes onderlinge duels tussen PEC Zwolle en FC Utrecht leverden geen enkele Zwolse zege op. Utrecht won in die periode viermaal en het doelsaldo is bij elkaar opgeteld 5-11. Ook in Zwolle zelf bleek Utrecht een taaie tegenstander: PEC won maar een van de zes recente duels in het Mac3Park Stadion versus FC Utrecht en speelde driemaal gelijk (saldo 6-6).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen PEC Zwolle – FC Utrecht

Wedden op Eredivisie? FC Utrecht is de zeer lichte favoriet op 2.28, inzetten op gelijkspel levert je 3.75 x je inleg op bij een goede voorspelling en gokken op PEC Zwolle 3.05. In de laatste vier uitwedstrijden liep Utrecht telkens minstens twee tegengoals op. We tippen minstens twee goals voor PEC op 2.38 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top