Skip to content

Zaterdag 31 oktober om 21:00 uur speelt Willem II – Vitesse in speelronde 7 van de Eredivisie. De Brabanders staan elfde met vijf punten, de Arnhemse club doet bovenin mee en heeft vijftien punten, goed voor plek twee.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Willem II – Vitesse Eredivisie speelronde 7

Vorig seizoen boekte Vitesse in de eerste tien speelronden zeven zeges, maar gaandeweg de jaargang zakte de Gelderse club toch weg. Nu staat Vitesse dus na zes wedstrijden in de Eredivisie al op vijf overwinningen en oogt de ploeg in balans en stabiel – op wat problemen met middenvelder Oussama Tannane na, die nu zijn schorsing heeft uitgezeten en terug zal keren op het veld. Viermaal kreeg Vitesse geen tegengoal en dat is het hoogste aantal clean sheets van de eredivisie. Ook kwam het nog niet voor dat de Arnhemmers zelf niet scoorden.

Waar is de ploeg van vorig seizoen gebleven?

Willem II hield daarentegen al driemaal zelf het kruit droog en maakte in totaal nog maar zes goals. Waar is de ploeg gebleven die in het vorige seizoen in zes van de 26 duels minstens driemaal scoorde? Er zit nog wel flair genoeg in de selectie, want wat aantal dribbels per match betreft staat Willem II derde, maar qua pass-zuiverheid staat de ploeg dertiende – en als een ploeg die aanvallend wil voetballen zo vaak de bal verspeelt, dan ontstaan er natuurlijk keer op keer problemen.

Willem II – Vitesse onderling

Vitesse won drie van de vorige zes confrontaties met de Tilburgers en verloor eenmaal (totale doelsaldo 9-12). Thuis was het nog dramatischer voor Willem II, dat geen enkele van de vorige zes bezoekjes van Vitesse won en viermaal verloor (saldo 6-16).

Vitesse presteert onder trainer Letsch

Ondertussen gaan de Vitesse-fans met meer plezier dan voorheen voor de tv zitten of naar het stadion. Onder trainer Thomas Letsch weten de spelers elkaar soepel te vinden, wordt er georganiseerd verdedigd en lijkt er een gezonde teamgeest te zijn.

Riechedly Bazoer heeft zijn vertrouwde plek op het middenveld ingeruild voor een rol als centrale verdediger en kan daar met zijn sterke fysiek menig aanvaller de weg blokkeren. Nu nog dit doortrekken, want zoals gezegd begon Vitesse vorig jaar ook sterk, maar toch zou trainer Leonid Slutski later dat seizoen zijn biezen pakken.

Voorspelling Willem II – Vitesse

Wedden op Eredivisie | Willem II staat bij bookmakers voor de winst op 3.35 genoteerd, gelijkspel op 3.65 en winst Vitesse noteert 2.10. Een uitzege is aantrekkelijk geprijsd en anders is minstens twee goals voor Vitesse @1.93 een interessante keus.

Back To Top