Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur speelt FC Groningen – VVV-Venlo. Het is de zevende speelronde van de Eredivisie, de thuisploeg staat zevende en heeft tien punten, terwijl de gasten vorig weekend wereldwijd het lachertje waren na de 0-13 afstraffing tegen Ajax en plek veertien bezetten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Groningen – VVV-Venlo Eredivisie zaterdag

Inmiddels heeft de Venlose club al een beetje de wonden kunnen likken in het bekertoernooi, want midweeks werd daarin FC Den Bosch met 4-2 verslagen. Wel beleefde keeper Delano van Crooij wederom niet de beste voetbaldag van zijn leven. Vlak voor rust leek hij een schot klemvast te pakken, maar hij liet de bal toch weer glippen, waarna het 0-1 werd. Anderzijds: hij komt nu tenminste aan spelen toe, na vier seizoenen waarin hij zo ongeveer geen enkele minuut gegund kreeg.

Wel of geen Arjen Robben?

Bij FC Groningen wisten ze waar ze aan ze begonnen toen Arjen Robben bij ze aanklopte voor een comeback en de Grunnigers geen andere keus hadden, dan de verloren zoon in de armen te sluiten. Maar nu zitten ze mooi wel elke match met de vraag: kan ‘de man van glas’ wel of niet meedoen? Of erger nog: kan hij überhaupt op het wedstrijdformulier worden gezet en mee afreizen? Vorige week, uit tegen Fortuna, besloot Robben namelijk dat hij een weekendje rust nodig had. Dus we moeten afwachten of de voormalige international zich inmiddels wel weer vitaal genoeg voelt.

Voorspelling FC Groningen – VVV-Venlo

De helft van de vorige zes duels tussen de Groningers en Limburgers leverde geen winnaar op, terwijl VVV in die periode tweemaal won. Het doelsaldo over die reeks is 6-7. In de Euroborg trok FC Groningen bij drie van de zes vorige bezoeken van VVV-Venlo aan het langste eind, versus een nederlaag (totale saldo 9-7). In twee van die vier laatste matches kreeg Groningen rood.

VVV mist Christian Kum, die tegen Ajax rood kreeg. VVV-Venlo heeft nu vijf speelronden op rij in de Eredivisie geen zege gepakt en nog geen enkele keer is een clean sheet behouden. Groningen lukte dat in drie van de vorige zes eredivisie duels.


Wedden Toto | FC Groningen staat voor de winst op 1.50 genoteerd, gelijkspel op 4.25 en winst VVV noteert 6.50. We tippen minder dan 2,5 goals @1.98.

Back To Top