Skip to content

Er is weer volop turbulentie in de Eredivisie. Of beter gezegd rondom de Eredivisie, want zo midden in de week, terwijl er niet wordt gespeeld, gebeurden enkele opmerkelijke zaken.

Trainer Fred Grim ontslagen bij Willem II

Zo werd trainer Fred Grim op straat gezet door Willem II. De Raad van Commissarissen van de Tilburgse club keek nog eens naar de Eredivisie stand en zag dat WII niet op de plek stond die ze hadden verwacht. Plek vijftien voldoet niet aan de doelstellingen, maar zorgelijker nog is dat van de laatste 19 duels er slechts 2 werden gewonnen. Herstel is dus niet te verwachten op korte termijn.

Ook ontslag Joris Mathijsen

Niet alleen Grim is eruit geknikkerd. Ook technisch directeur Joris Mathijsen, tevens oud-speler van Willem II, is ontslagen. En dat is vanwege een verschil van inzicht. De Telegraaf meldt dat Mathijsen niet meewerkte aan het ontslag van Grim. Dus toen de Raad dat toch doordrukte, had de td geen andere keus dan loyaal te zijn aan Grim.

Rayane Bounida tekent bij Ajax

Bij Ajax was er na een paar weken met een crisissfeer eindelijk weer opbeurend nieuws: het 16-jarige talent Rayane Bounida tekende zijn eerste profcontract bij de Amsterdammers. Hij komt in de zomer over van Anderlecht.

Droom Nouri voltooien

Gelijk kwam er een gelikt marketingverhaal: de tiener zegt te tekenen bij Ajax om de droom van Abdelhak Nouri te voltooien. Nouri kreeg op 8 juli 2017 een hartstilstand tijdens een oefenduel en liep blijvende hersenschade op. De broer van ‘Appie’, Mo Nouri, en de broer van Bounida, Marwene Bounida, verzorgen het management van Rayane Bounida.

Restant Vitesse – Sparta wordt uitgespeeld

Hoe verder met de match tussen Vitesse en Sparta, die vrijdag werd gestaakt, nadat de Sparta-keeper werd geraakt door een bekertje, fans zich misdroegen en vuurwerk op het veld werd gesmeten? De KNVB heeft na een paar dagen denken besloten dat de resterende zes minuten uitgespeeld moeten worden.

Voetbal voorspellen?

Nieuwe datum volgt

Een datum is nog niet geprikt. Sparta leidt met 0-1. De Rotterdammers staan in de degradatiezone en hebben die drie punten hard nodig. Vandaar dat zij vrijdag nadat ze naar de kleedkamers waren gegaan niet meer wilden terugkeren om door te spelen. Bij een andere stand was hun houding vermoedelijk anders.

Vitesse heeft stadionverboden uitgedeeld aan de daders en krikt zijn beveiligingsmaatregelen op.

Back To Top