Skip to content

Zondag om 20:00 uur speelt Fortuna thuis in Sittard tegen PEC Zwolle. Beide clubs staan er niet zo best voor in de Eredivisie. Na 23 speelronden van de uiteindelijke 34 staan de Limburgers 16e en de Zwollenaren 18e en laatste. Het onderlinge verschil is twee punten.

Fortuna Sittard – PEC Zwolle Eredivisie 6 maart

PEC is wel bezig met een sprintje naar boven. De laatste zes speelronden leverden elf punten op voor de club uit Overijssel, al was de nederlaag tegen Heracles (2-0) van afgelopen weekend misschien al het einde van de fraaie periode. Fortuna haalde uit de laatste zes speelronden zes punten.

Onderling

Van de laatste zes onderlinge duels won Fortuna er drie en PEC er twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die partijen is 10-6. In zes van de vorige zeven competitieduels van PEC vielen er minder dan drie goals in totaal, en Fortuna heeft vijf keer na elkaar niet verloren van de Zwollenaren.

Erwin Blank niet bij Fortuna – PEC

Opmerkelijk genoeg heeft de voetbalbond KNVB besloten om de aangewezen vierde official, Erwin Blank, van deze wedstrijd af te halen. Blank was de VAR bij Cambuur tegen Fortuna, toen de Limburgers door fouten van de arbitrage benadeeld werden.

Robin Gansner vierde official

Met die aanstelling waren de Limburgers natuurlijk niet happy, maar da’s (terecht) niet de reden om het terug te draaien. De bond wil scheidsrechters evenwichtig spreiden over clubs en wedstrijden en daarom is besloten om het rooster aan te passen. De bond kan natuurlijk niet toegeven aan de wensen van clubs over de aanstelling van arbiters. Nu is Robin Gansner de vierde man.

Voorspelling Fortuna Sittard – PEC

Het is al tien jaar terug dat PEC Zwolle in Sittard won van Fortuna. Toen maakte Arne Slot de winnende treffer, de huidige Feyenoord-trainer. Scoren is het grote probleem bij Zwolle. Al elf keer lukte het dit eredivisieseizoen niet om een goal te maken; alleen Willem II deed het net zo slecht.

Aan de andere kant is het tien keer gebeurd dat er twee of meer tegengoals kwamen. Fortuna heeft al vijftien keer minstens twee keer moeten vissen.

Voetbal voorspellen?

Back To Top