Skip to content

Vanavond komen vier Nederlandse clubs in actie in de achtste finales van de Conference League. Het nieuwe toernooi van de Europese voetbalbond UEFA blijkt Nederlandse clubs wel te liggen. Begrijpelijk ook wel, want de Europese top en subtop speelt in de Champions League en Europa League.

Conference League Vitesse – AS Roma

Vitesse heeft van de Nederlandse ploegen de zwaarste tegenstander gekregen. Of is het feit dat AS Roma in deze competitie uitkomt juist een teken dat de Romeinen zo sterk niet (meer) zijn? In de Serie A staan Jose Mourinho en zijn mannen op plek vijf, met 13 punten achterstand op AC Milan, de koploper.

Om deze ronde in de Conference League te bereiken moest eerst een tussenronde worden gespeeld. Vitesse wist Rapid Wien nipt te verslaan.

Voetbal voorspellen?

Partizan – Feyenoord Conference League

Feyenoord reist niet in opperbeste sferen af naar Belgrado, na het onnodige gelijkspel in de Eredivisie tegen FC Groningen en daarvoor de nederlaag tegen AZ, mede door twee strafschoppen. Maar zoals trainers zo vaak zeggen: als er maar kansen worden afgedwongen, dan komt het uiteindelijk wel weer goed. En tegen Groningen deed Feyenoord dat meer dan voldoende.

Partizan is de koploper van de Servische competitie. Het team opereert ijzersterk in eigen land: 13 wedstrijden, 35 punten – en nog ongeslagen.

PSV – FC Kopenhagen: problemen met spitsen

PSV kreeg goed nieuws te horen vanuit het kamp van de Deense tegenstander: Kopenhagen heeft een spitsenprobleem. De pech is dat onlangs wel Nicolai Jorgensen en Mamoudou Karamoko werden aangetrokken, maar dat zij niet zijn ingeschreven voor de Conference League, en de spitsen die wel een vinkje kregen zijn geblesseerd.

En wat had PSV-trainer Roger Schmidt te zeggen over Kopenhagen? “Aanvallend en verdedigend speelt de ploeg met een idee”, zegt de Duitser. “Het verschil met ons zal niet groot zijn. Ik verwacht twee open duels.”

Bodo/Glimt – AZ voorspellen

De stuntploeg van de Conference League is FK Bodø/Glimt uit Noorwegen. Vijf seizoenen geleden speelden de Noren nog in de tweede divisie van het land, maar de laatste twee seizoenen werden ze landskampioen. Ze spelen in een stadion met een capaciteit van 4.616 plekken.

AZ heeft sinds 7 november 2021 maar een duel verloren en dat was vorige week in de KNVB Beker tegen Ajax.

Back To Top