Skip to content

Willem II – FC Twente | Zaterdag om 21:00 ontvangen de Tilburgers de Tukkers in de vijfde speelronde van de Eredivisie. Twente staan zesde en heeft vier punten meer dan de thuisploeg, die op plek elf staan.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Willem II – FC Twente

Deze week was het erg leeg op het trainingsveld van Willem II. De Brabantse club miste op maandag bijvoorbeeld liefst tien spelers. Vijf internationals waren op pad met hun land en enkele spelers waren nog aan het revalideren.

Blessure Kik Pierie

Bij FC Twente is verdediger Kik Pierie vermoedelijk niet inzetbaar. De van Ajax geleende speler kampt naar het zich laat aanzien met een knieblessure – al is het tegenwoordig lastig te achterhalen wat er medisch aan de hand is, want vanwege privacywetten willen clubs er weinig over kwijt.

Het moet beter bij Willem II

Willem II werd vorig seizoen, dat plots afgebroken werd vanwege de uitbraak van corona, als een van de verrassingen van de Eredivisie gezien. De beloning was deelname aan de Europa League, aan de voorronden althans, maar Rangers maakte korte metten met de Europese droom (4-0). En na vier Eredivisie speelronden is bij Willem II de schwung van eerder dit jaar nog totaal absent. De aanvallende intenties zijn zeker zichtbaar, maar de uitvoering laat veel te wensen over.

Weinig kansen op goals op deze manier

Qua dribbels per speelronde staat Willem II bijvoorbeeld vierde en al dat gepingel levert veel overtredingen tegen Tilburgse spelers op – en dat levert dan in de vorm van kaarten, vrije trappen en strafschoppen weer voordeeltjes op. Ook op de lijst met ‘overtredingen tegen’ staat de club vierde. Maar al met al levert het niet genoeg grote kansen op, zeker niet in verhouding met wat de tegenstanders aan de andere kant van het veld gedaan krijgen. De ‘expected goals’ (een manier om in te schatten hoe groot een kans is) van Willem II is negatief – en dat geldt ook voor het echte doelsaldo, want dat is 6 voor, 7 tegen.

Uitslag Willem II – FC Twente voorspellen

Willem II won drie van de vorige zes onderlinge duels en verloor er eentje (doelsaldo 10-7). Thuis ging Willem II bij de vorige zes Twentse bezoekjes echter driemaal onderuit en won het maar eenmaal (saldo 10-15).

Wedden op Eredivisie | Willem II is favoriet en noteert voor de winst bij bookmakers 2.02, gelijkspel 3.65 en winst FC Twente 3.55.

Back To Top