Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt FC Groningen tegen FC Utrecht. De thuisclub staat zevende, met zes punten, en direct daarachter vinden we de Domstedelingen terug, met een puntje minder.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Groningen – FC Utrecht zondag 18 oktober

We ontkomen er niet aan om in de berichtgeving over de Eredivisie ook vaak over corona te spreken. Bij FC Groningen zijn er diverse positieve tests geweest. Doelman Jan de Boer, assistent-trainer Adrie Poldervaart, hoofd performance Wouter Frencken en clubarts Reinoud Brouwer zijn getroffen en zitten momenteel in quarantaine en kunnen bij deze match dus niet hun normale werkzaamheden uitvoeren. Vandaag volgt een nieuwe testronde, dus er kunnen meer besmettingen worden ontdekt.

Mogelijk minuten voor Arjen Robben in de wedstrijd

Even voorspelbaar is dat Arjen Robben dit seizoen regelmatig het nieuws rondom FC Groningen zal domineren. Speelt hij wel, speelt hij niet? De veteraan verscheen eerder deze week op het trainingsveld en liet zowaar weten dat hij als doel heeft gesteld om tegen FC Utrecht een balletje mee te trappen. Een rol als invaller lijkt waarschijnlijker dan als basiskracht, gezien zijn fysieke kwetsbaarheid.

FC Utrecht nog ongeslagen

FC Utrecht heeft pas drie speelronden in de Eredivisie afgewerkt en bleef daarin ongeslagen. Wel verloor het Sean Klaiber: de verdediger verdiende een transfer naar Ajax. Een verzwakking van de club, dat wel, maar anderzijds motiveert het mannen als Gyrano Kerk en Adam Maher, die evenals Klaiber tot de uitblinkers behoren, om zichzelf ook in de etalage te spelen.

De helft van de vorige zes onderlinge confrontaties leverde geen winnaar op, FC Utrecht won tweemaal. Ook waren er weinig goals in die zes duels: 4-5. In de Euroborg sloeg Utrecht bij vier van de vorige zes bezoekjes toe en won FC Groningen maar eenmaal (totale doelsaldo 6-11).

Voorspellingen FC Groningen – FC Utrecht

In 9 van de 11 vorige thuisduels in de Eredivisie van FC Groningen vielen er in totaal minder dan drie goals. En Utrecht is, als we het staartje van het afgebroken vorige seizoen meerekenen, in 9 van de laatste 10 competitiespeelronden ongeslagen. Van alle eredivisieteams heeft FC Utrecht het laagste aantal ‘expected goals’ tegen, wat natuurlijk ook deels samenhangt met het feit dat het team een match minder speelde.

Weinig goals

Wedden op voetbal | FC Groningen noteert bij bookmakers 2.90 voor de winst, gelijkspel 3.55 en Utrecht 2.35. Het magere aantal goals in de vorige ontmoetingen leidt tot de tip dat er minder dan 2,5 goals komen @1.94.

Back To Top