Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt PEC Zwolle – PSV. De Overijsselse thuisploeg staat negende met vier punten, de Brabantse gasten zijn de nummer twee met tien punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PEC Zwolle – PSV: coronagevallen bij PEC

Vrijdagochtend liet PEC los dat een van zijn spelers een positieve coronatest heeft afgeleverd. Om wie het gaat is momenteel niet bekend, maar de consequentie is dat hij direct in thuisquarantaine gaat en dat de rest van de spelergroep en staf nogmaals getest zullen worden. Houd dat nieuws dus in de gaten.

Jordan Teze er mogelijk weer bij

Dat zo’n positieve test gelukkig vaak met een sisser afloopt, bij jonge profsporters dan, blijkt uit het verhaal van Jordan Teze. De PSV-speler werd vorige week getest toen hij zich had gemeld voor Jong Oranje, kreeg te horen dat hij een besmetting had opgelopen, ging 72 uur in quarantaine en kwam daar probleemloos doorheen. Wel zal hij nu nogmaals moeten worden getest voordat het licht op groen staat voor deelname aan dit duel.

Eran Zahavi laat zich gelden voor Israel

Terwijl veel PSV-spelers internationale verplichtingen hadden, konden Philipp Max, Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo in alle rust op het Eindhovense trainingsveld aan hun blessureherstel werken. Eran Zahavi ramde er ondertussen drie goals in voor Israel in de Nations League match tegen Slowakije. De voor de vierde keer gehuurde Marco van Ginkel zal (nog lang) niet mee kunnen spelen.

PEC Zwolle – PSV onderling

PSV won alle zes vorige clashes met PEC Zwolle en maakte in die reeks negentien goals, tegenover twee Zwolse treffers. In Zwolle wist PEC nog wel een van de vorige zes onderlinge duels te winnen en pakte PSV de andere vijfmaal drie punten (totale doelsaldo 5-15). Maar al met al heeft PSV nu elfmaal op rij gewonnen van PEC en in negen van de vorige elf onderlinge duels maakte PSV minstens drie goals.

Voorspellingen

De cijfers wijzen richting minstens drie goals: in 12 van de 14 vorige thuiswedstrijden van PEC in de Eredivisie was dat het geval, en in 12 van de vorige 13 matches tegen PSV was dat het geval.

Wedden op voetbal | PEC Zwolle noteert bij bookmakers 5.60, gelijkspel staat op 4.25 en winst PSV op 1.56. Over 2,5 goals noteert 1.53 maar we durven hier best over 3,5 goals te tippen @2.38.

Back To Top