Skip to content

Zaterdag vanaf 18:30 uur speelt Willem II – FC Emmen. De tricolores hebben zes punten en staan zevende, Emmen heeft er drie en staat dertiende.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Willem II – FC Emmen Eredivisie zaterdag

De thuisploeg beleeft momenteel veel plezier aan Vangelis Pavlidis, die met vier treffers de topscorer van de Eredivisie is. De Griek start uiteraard in de punt van de aanval, maar Michael Woud zal wel ontbreken. Zijn vervanger is vermoedelijk Che Nunnely. Bij FC Emmen zijn er veel meer mannen absent: Ferhat Görgülü, Jan-Niklas Beste, Tom Hiariej en Anco Jansen zijn om fysieke redenen afwezig, Sergio Peña is geschorst.

Willem II presteert uit beter momenteel

In 1999 kwam Willem II ineens in de Champions League terecht en zo gek zullen ze het in Tilburg vermoedelijk niet snel meer meemaken. Toch zijn het ook nu mooie tijden voor de fans van de stoere kerels. Zo heeft de club al dertien uitwedstrijden op rij in de competitie gescoord, een clubrecord. Maar met die pret is het even gedaan, want de komende twee wedstrijden van Willem II in de Eredivisie worden thuis afgewerkt. Normaal aangenaam, maar de Brabanders draaien momenteel thuis veel zwakker dan uit: vijftien punten uit de dertien meest recente optredens voor eigen publiek.

FC Emmen won vorig seizoen in Tilburg

Willem II heeft vier van de vorige zes wedstrijden tegen FC Emmen gewonnen en er twee verloren. Slechts twee daarvan zijn recent, want in de jaren daarvoor kwamen ze in verschillende divisies uit. Vorig seizoen ging Willem II thuis met 2-3 onderuit tegen Emmen, dat toen zijn eerste seizoen ooit in de Eredivisie beleefde.

Slechts twee goals wist FC Emmen de fans tot nu toe te verschaffen en de acht doelpogingen per match is de laagste score van alle eredivisionisten. Ook laat Emmen zich langdurig wegdrukken in zijn eigen derde van het voetbalveld. Daar was de bal 36 procent van de tijd in de vorige drie speelronden en da’s in deze categorie de hoogste score.

Voorspellingen Willem II – Emmen

Prettig spelen is het niet als je zelden met de bal aan de voet over de middenlijn komt, maar het levert ook een voordeel op: de spelers van FC Emmen weten wat ze kunnen verwachten en zullen beter worden in het uitbuiten van counters. Willem II daarentegen is meer zwalkend, er is geen typisch spelbeeld in zijn matches, alles kan gebeuren. En improviseren is in regel niet iets wat past bij spelers van (ver) buiten de categorie wereldklasse.

Verlies met hooguit 2 goals verschil

Wedden op Eredivisie Willem II – FC Emmen? Willem II noteert 1.77 voor de winst, gelijkspel 3.80 en een zege voor FC Emmen 4.25. We gaan voor een safe tipje met een bijbehorende lage notering die toch de moeite waard is. Namelijk dat Emmen niet met twee of meer goals verliest. De +1,5 goal handicap op Emmen noteert bij bookmakers 1.38.
Een doelpunt van Eredivisie topscorer Vangelis Pavlidis noteert overigens een mooie 2.33.

Back To Top