Skip to content

Zondag 25 augustus om 16:45 uur speelt PEC Zwolle thuis tegen Sparta. De Rotterdammers staan vijfde met zeven punten uit drie speelronden, PEC Zwolle is de hekkensluiter met nul punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ambitie PEC Zwolle is subtop Eredivisie

Het kalenderjaar 2019 verloopt niet zo best voor PEC Zwolle. Van de vijftien clubs die dit jaar 20 speelronden in de Eredivisie speelden is PEC de nummer elf. Daarmee bevindt de club zich in het gezelschap van bijvoorbeeld FC Emmen en VVV-Venlo, terwijl de ambitie van de Zwollenaren juist is om zich te meten met subtoppers als FC Utrecht en Vitesse. Dat beleidsplan kan even terug naar de onderste lade, eerst moet PEC Zwolle zich maar eens een paar plekjes omhoog zien te knokken.

Sparta spreekt Nederlands

Sparta doet het zeker voor een promovendus uitstekend door een punt te pakken uit tegen stadgenoot Feyenoord en vervolgens af te rekenen met VVV en ADO Den Haag. En dat met een zeer Nederlands getinte selectie: van de vijftien krachten die tot nu toe speeltijd kregen, hebben er twaalf een Nederlands paspoort – en de andere drie spreken de taal, want hebben roots in Zuid-Afrika, Marokko en België. Dat iedereen elkaar in zijn moerstaal kan verstaan is toch echt geen overbodige luxe in een teamsport.

PEC Zwolle – Sparta

In de afgelopen drie jaar hebben deze clubs elkaar viermaal getroffen en dat leidde tot twee zeges voor PEC en eentje voor Sparta. Sparta kwam in de vorige speelronden van de Eredivisie tot dik vijf schoten op goal per wedstrijd, PEC bungelt onderaan met de helft daarvan.

Zwolle bouwt zijn spel verzorgder op dan Sparta, als we kijken naar zaken als balbezit, percentage geslaagde passes en korte ballen. Een probleem dat dan kan optreden is dat een trainer zijn spelers overschat, ze te moeilijke taken geeft en bij balbezit de zogeheten restverdediging totaal niet in orde is.

PEC nog zonder Saymak

Overigens keert Mustafa Saymak daags voor dit treffen terug bij PEC Zwolle, dat zijn contract bij het Turkse Rizespor heeft afgekocht. Hij speelde in het verleden 150 duels voor Zwolle. Vrijdag wordt hij medisch gekeurd, maar dit weekend zal hij sowieso nog ontbreken.

Wedden op Eredivisie PEC – Sparta? PEC Zwolle staat voor de winst genoteerd op 3.20, gelijkspel op 3.75 en winst Sparta op 2.07. We tippen minstens twee goals voor Sparta @1.75.

Back To Top