Skip to content

Dinsdag en woensdag beginnen de halve finales voor de play-offs voor promotie en degradatie. Het betreft een tweeluik. De returns zijn op zaterdag.

Excelsior schakelde vorige week Roda JC uit: 2-2 thuis en 0-2 uit. ADO Den Haag won tweemaal met 2-1 van NAC Breda. FC Eindhoven maakte een einde aan de promotiedromen van De Graafschap: 1-1 uit en 3-1 thuis.

Programma play offs promotie / degradatie

Zo ziet het play offs speelschema er uit:

Halve finales, heenwedstrijden

Dinsdag 17 mei, 20.00 uur
ADO Den Haag – FC Eindhoven

Woensdag 18 mei, 18.45 uur
Excelsior – Heracles Almelo

Returns

Zaterdag 21 mei
16.30 uur FC Eindhoven – ADO Den Haag
20.00 uur Heracles Almelo – Excelsior

Lees alles over Eredivisie voorspellingen; check de favorieten voor deze week en meer. 

Heracles Almelo baalt van Eredivisie play offs

Drie van de vier ploegen hebben reuze veel zin in deze wedstrijden. Eentje niet, en dat is Heracles. De ploeg uit Almelo werd zestiende in de Eredivisie stand dit seizoen en heeft niks te winnen bij deze nacompetitie, alleen wat te verliezen. Spelen om handhaving brengt een andere sfeer met zich mee dan spelen om promotie.

Trainer Frank Wormuth ontslagen

De clubleiding lijkt dat ook te beseffen, want maandagmiddag werd besloten trainer Frank Wormuth uit zijn functie te zetten. De Duitser werd na vier jaar ontslagen, een best brute beslissing na zo’n periode, waarin hij naar ieders tevredenheid functioneerde. Anderzijds, hij zou na de zomer toch al beginnen bij FC Groningen.

Voetbal voorspellen?

Heracles leek zich te handhaven

Maar toch, de vraag is of het bijdraagt aan de juiste voorbereiding op de play off wedstrijden tegen Excelsior, zoveel paniek in de tent, zoveel media-aandacht ook. De druk wordt alleen maar groter zo. Heracles Almelo deed het na de winterstop ook niet heel verkeerd. In het kalenderjaar 2022 werden in 16 duels 16 punten gehaald en de vuistregel is dat 1 punt per match voldoende is voor handhaving.

De pech voor Heracles is dat Sparta en Fortuna een hele mooie eindsprint trokken en de Tukkers voor bleven.

Finale volgende week

De finale van de play offs om promotie/degradatie is op 24 en 29 mei, dus weer in de vorm van een tweeluik. De winnende club gaat naar de Eredivisie (of blijft daarin). Vanuit de Eerste Divisie zijn FC Emmen en FC Volendam gepromoveerd.

Back To Top