Skip to content

Zondag om 18:00 uur wordt in de Rotterdamse Kuip de bekerfinale Willem II – Ajax gehouden. De Amsterdammers wonnen de ‘dennenappel’ al achttien keer, Willem II legde tweemaal beslag op de KNVB beker. Voor Ajax kan dit de eerste prijs in vijf jaar worden, en de gehoopte eerste triomf in hun driefrontenstrijd: beker, competitie en Champions League.

Gissen naar Ajax selectie bekerfinale

Het is gissen naar de basiself die Ajaxtrainer Erik ten Hag de Kuip in zal sturen. Komende woensdag wacht immers de return in de halve finale van de Champions League, daarna volgen de twee laatste wedstrijden van Ajax op het Eredivisie programma. De waarheid is nou eenmaal dat de bekerfinale van die drie zaken het minst belangrijk is. In elk geval beschikken beide teams over hun gehele selectie, met bij Ajax als enige uitzondering Carel Eiting, maar hij is al maandenlang uit beeld.

Willem II – Ajax onderlinge resultaten

Ajax heeft (in alle competities) zesmaal op rij gewonnen. Willem II heeft, begrijpelijk voor een wat kleinere club, zijn vizier volledig op dit moment gericht, en als gevolg daarvan is slechts een van de laatste vier wedstrijden gewonnen. Daar zat ook nog een 1-4 thuisnederlaag tegen de Amsterdammers tussen.

Ajax won zelfs alle zes vorige confrontaties met de Tilburgers en het totale doelsaldo daarvan is 4-20. In het eigen onderkomen was Willem II de afgelopen jaren ook niet veilig tegen Ajax en verloor het vijf van de zes duels (eenmaal gelijk, totale saldo 6-19). In zes van zijn zeven vorige uitwedstrijden tegen Willem II scoorde Ajax minstens driemaal.

Willem II zonder Sol en Avdijaj, maar heeft nu Isak

Opvallend is dat Willem II deze eindstrijd betreedt zonder twee man die een grote bijdrage leverden aan het bereiken van deze fase. Fran Sol maakte drie van de veertien bekergoals van Willem II dit seizoen en Donis Avdijaj was goed voor vier treffers. Sol is verkocht, de Kosovaar is min of meer uit de selectie gezet. Maar geen nood, want in de winter trokken de Brabanders drie nieuwe aanvallers aan, waarvan vooral Alexander Isak opvalt. De Zweedse jongeling heeft in 1190 minuten al 12 goals gemaakt.

Bekerfinale Willem II – Ajax voorspellen

Wedden? De quotering op winst Ajax is 1.22, gelijkspel noteert 6.00 en gokken op winst Willem II levert je 9.00 x je inleg op. Vooral in verdedigend opzicht zal Ajax geen risico’s willen nemen: af en toe niet tackelen waar dat normaal wel zou gebeuren, niet dat explosieve sprintje trekken dat de hamstrings zo belast, niet die bodycheck uitdelen die in de Champions League wel zonder nadenken komt. Dat met de gedachte: tegengoals zijn oké, we maken er toch wel meer. Daarom tippen we minstens vier goals met een quotering van 1.94.

Back To Top