Skip to content

Transfers Eredivisie. Het gaat vaak over de nakende leegloop bij Ajax, maar ook bij PSV zal de draaideur de komende zomermaanden alle kanten op gaan. Dat Hirving Lozano afscheid neemt bij de Brabantse club lijkt onvermijdelijk, maar ook Gaston Pereiro, Bart Ramselaar en Derrick Luckassen zullen in het komende seizoen waarschijnlijk een ander shirt dragen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfers PSV

Lozano zal een stap hogerop kunnen maken, Ramselaar en Luckassen dalen vermoedelijk juist een treetje af op de voetballadder. Bij Gaston Pereiro is het ongewis wat voor stap voor hem in petto ligt. De middenvelder heeft veel moois laten zien bij PSV en heeft ook helemaal geen verkeerde cijfers qua goals en assists per 90 minuten.

Pereiro mist het heilige vuur

De Uruguayaan wordt echter verweten niet het heilige vuur in zich te hebben dat van Zuid-Amerikaanse voetballers wordt verwacht en verlangd. Hij is geen echte straatvechter, is soms delen van de wedstrijd onzichtbaar en kan dan niet terugvallen op strijdlust. Het contract van Pereiro loopt in de zomer van 2021 af, dus nu komen hij en de club voor de keus om te verlengen of verkopen. Want niks doen en hem daarna gratis de deur uit laten lopen, da’s geen optie.

Kassa FC Groningen rinkelt

Raar maar waar: tot de winterstop was FC Groningen een regelrechte degradatiekandidaat, daarna richtten de noorderlingen zich op, stond de club al snel op een veilige plaats en kwam er plots vanuit diverse gerespecteerde clubs interesse voor zijn spelers.

Reis naar Barcelona?

Ritsu Doan lijkt een overstap te kunnen maken naar de Premier League, want Southampton heeft het vizier op de Japanse spelmaker gericht. Ludovit Reis wordt door een nog blinkendere hengel opgevist: het grote FC Barcelona schijnt hem te begeren. Maar dan wel voor het jeugdteam. En verdediger Jeff Chabot kan alvast dromen over een transfer naar het Italiaanse Sampdoria.

Overuren scouts Groningen

Fijn voor de penningsmeester van Groningen, hoofdbrekens voor de technische staf. Want aangezien de huurlingen Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Tim Handwerker weer verdwijnen en de contracten van Paul Gladon en Amir Absalem aflopen, zullen de scouts overuren moeten maken om de gaten te dichten. Aftredend directeur Hans Nijland laat de club in elk geval met een gevulde kas achter.

Back To Top