Skip to content

Er zijn wijzigingen in het Eredivisie programma voor speelrondes 29 en 30 door de wedstrijden van Ajax in de kwartfinale Champions League. Voor in totaal zeven wedstrijden heeft de KNVB of een andere tijd of een andere datum vastgesteld. Verderop daarover meer.

Verder gaat helemaal fout in de directiekamer van SC Heerenveen. De nieuwe algemeen directeur Cees Roozemond wordt niet gepruimd door allerlei clublegendes. De groep rondom oud-voorzitter Riemer van der Velde snijdt nu de banden door en zal dus geen steun meer aanbieden.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

sc Heerenveen en Cees Roozemond foute match?

Het zijn niet de minsten die zich achter Van der Velde scharen: Foppe de Haan, Tjisse Wallendal, Yme Kuiper en Henk Hoekstra. Zij zijn het niet eens met de aanstelling van Roozemond en noemen de wijze waarop hij zich naar boven heeft gewerkt een ‘coupe’. Wat ze vooral steekt is dat Roozemond al die tijd weinig deed met de plannen die de groep-Van der Velde aandroeg om sc Heerenveen in rustiger vaarwater te brengen.

Riemer van der Velde is er klaar mee

Aanvankelijk waren ze nog bereid om in gesprek te gaan met de directie. Ook Cees Roozemond was daarbij welkom. Maar dat leidde tot niets en nu trekt Van der Velde de stekker uit vervolggesprekken. De maat is voor hem vol. Het voelt voor de voormalige Heerenveen voorzitter aan als trekken aan een dood paard. “We hadden goede bedoelingen, maar die zijn niet goed ontvangen,” zo constateert hij. Niemand is groter dan de club, Roozemond niet en hij ook niet, zo benadrukt hij: “Ik ben al zeventig jaar supporter van de club en dat blijft ook zo.”

Wijzigingen Eredivisie speelronde 29 en 30

Ajax heeft zich geschaard onder de laatste acht van de Champions League. Dat heeft positieve gevolgen voor de plek van de Eredivisie op de ranglijst van de UEFA (en de bijbehorende startbewijzen voor de Europese clubtoernooien). Maar het heeft ook gevolgen voor het Eredivisie programma. Ajax zal op dinsdag 9 of woensdag 10 april en vervolgens voor de return op dinsdag 16 of woensdag 17 april in actie komen op het miljoenenbal.

Wijzigingen Ajax wedstrijden

Om de Amsterdammers iets meer rust te gunnen richting die Europese clashes zijn er wat aanpassingen op het programma Ajax. Zo is de uitwedstrijd tegen Willem II op zaterdag 6 april vervroegd. De aanvangstijd was 19:45 uur, dat wordt nu 18:30 uur. En de thuiswedstrijd tegen Excelsior wordt een hele dag naar voren gehaald: van zondag 14 naar zaterdag 13 april (18:30 uur).

Om deze veranderingen op te vangen en aan de tv-contracten te voldoen zijn er nog vijf andere wedstrijden (FC Groningen – Excelsior, Willem II – PEC Zwolle, Feyenoord – Heracles Almelo, Fortuna Sittard – VVV-Venlo en FC Utrecht – Vitesse) verzet qua dag of tijdstip. Dus was je van plan ergens heen te gaan of de live-uitzending te kijken, check dan het speelschema Eredivisie of de site van de KNVB.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie voorspellingen

Wedden op Eredivisie? Wie wordt de koning van het noorden, sc Heerenveen of FC Groningen? Momenteel, met nog negen speelronden te gaan, hebben de Friezen een puntje meer dan de Grunnegers. Heerenveen staat bij bookmakers op 1.72 om hoger te eindigen dan de Groningen, dat op zijn beurt op 2.00 staat.

Back To Top