Skip to content

Woensdag 13 maart om 18:30 uur speelt Ajax – PEC Zwolle. Het duel was oorspronkelijk begin maart gepland. Door de Europese verplichtingen van de Amsterdammers besloot de KNVB het verzoek tot uitstel te honoreren. Daar was PEC het overigens helemaal niet eens, want de club uit Overijssel moet nu in tien dagen tijd drie duels afwerken.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Bij Ajax loopt het gesmeerd

De thuisploeg heeft een nagenoeg fitte selectie. Van de gezichten die we eerder dit seizoen zagen schitteren zal alleen Carel Eiting ontbreken, al was hij toch al zijn basisplek van de eerste weken kwijtgeraakt. Het gaat behoorlijk gesmeerd bij Ajax, dat in zijn laatste vijf matches (beker en Champions League meegeteld) 21 keer het doel trof en er maar twee incasseerde. Ondertussen is de bekerfinale bereikt, is de landstitel nog in zicht en gaat de clubnaam binnenkort in de ballenbak voor de loting van de kwartfinales van de Champions League.

PEC Zwolle nog aan het herstellen

Bij PEC Zwolle is alleen Dico Koppers absent, die evenals trainer Jaap Stam een verleden heeft bij Ajax. Vermoedelijk starten dezelfde elf mannen die afgelopen weekend een punt overhielden aan de visite van AZ.

PEC probeert nog te herstellen van een rampzalig 2018: geen eredivisieclub haalde in dat kalenderjaar minder punten dan de Zwollenaren. Schotvaardig is het team wel, want gemiddeld 15,1 schoten per speelronde is goed voor plek zes op die ranglijst. En ook krijgt PEC Zwolle niet zo gek veel schoten tegen: 11,2, het vijfde laagste aantal. Het klinkt als verklaring erg knullig, maar de hoofdreden dat PEC slechts dertiende staat en nog lang niet van de degradatiezorgen is verlost, is simpelweg pech.

Statistieken Ajax – PEC

Maar pech is niet de hoofdverklaring voor de zwakke prestaties van PEC Zwolle tegen Ajax in de afgelopen seizoenen. Ajax won alle vorige zes onderlinge duels en het totale doelsaldo van 19-3 spreekt boekdelen. In de voormalige Amsterdam Arena en huidige Johan Cruijff Arena ging het ook van een leien dakje met vijf zeges en een gelijkspel (saldo 16-2).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax – PEC Zwolle voorspellen

Wedden op Eredivisie Ajax – PEC? Ajax heeft van de bookmakers een wel heel lage quotering gekregen: 1.03. Gelijkspel noteert 15.00 en gokken op een zege van PEC Zwolle levert je 41.00 x je inleg op. Dat zijn eerlijk gezegd belachelijke noteringen, puur gebaseerd op het Europese succes van Ajax. Alleen al daarom is inzetten op de ‘dubbele kans op PEC’ (gelijk of winst PEC) op @12.00 aantrekkelijk. Gokken op een goal van Tadic levert je 1.49 x je inleg op en een doelpunt van Ziyech noteert 1.75.

Back To Top