Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur speelt Heracles Almelo – Vitesse. Na 25 speelronden hebben de Tukkers 36 punten, goed voor plek zeven, terwijl de Arnhemmers met vier punten meer twee plekjes hoger staan.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles Almelo – Vitesse

De resultaten van de afgelopen weken passen bij de positie van deze clubs. Vitesse heeft uit de laatste zes speelronden in de Nederlandse competitie elf punten gehaald, Heracles tien. Wel is er een groot verschil in doelsaldo tussen het tweetal. Vitesse staat op plus twaalf terwijl Vitesse rode cijfers noteert met min vijf. Heracles heeft dan ook al tienmaal met minstens twee goals verschil verloren, terwijl dat Vitesse dat maar tweemaal overkwam.

Onderlinge resultaten

De laatste onderlinge ontmoetingen pakten in het voordeel van Vitesse uit. De Gelderlanders wonnen de helft van de laatste zes confrontaties en verloren er maar een. Het totale doelsaldo van die ontmoetingen is 3-9. In eigen huis dwong Heracles Almelo in de helft van de vorige zes bezoekjes van Vitesse een gelijkspel af en won het eenmaal (saldo 7-7).

Geen Hollandse school voor Slutsky en Wormut

Dit seizoen krijgen de spelers van beide teams meer prenten te zien van de scheids. Vorig seizoen was Vitesse nog het braafste jongetje van de klas, dat bovenaan het puntenklassement van kaarten stond. Heracles was daarin de nummer drie. Maar nu staan de Tukkers laatste en is Vitesse de nummer vijftien. Wellicht is dat de invloed van de nieuwe trainers: Frank Wormut bij Heracles en Leonid Slutsky bij Vitesse. Een Duitser en een Rus – zij denken dus niet volgens de Hollandse school (wat dat ook precies inhoudt) en verlangen van hun verdedigende pionnen robuuste ingrepen.

Absenties

Het lijstje absente spelers is bij Heracles vrij vors. Fans hoeven niet te rekenen op Tim van de Berg, Robin Pröpper, Joey Konings en Sebastian Jakubiak (blessure) of Tim Breukers en Jesper Drost (schorsing). Vitesse moet het doen zonder Arnold Kruiswijk, Tim Matavz, Oussama Darfalou, Jake Clarke-Salter en Hillary Gong.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Heracles wist maar een van de vorige zeventien clashes met Vitesse te winnen (in alle competities). Vitesse is echter slechts licht favoriet met een quotering van 2.30, gelijkspel noteert 3.75 en winst Heracles op 2.80. We tippen minder dan drie goals op @2.45 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top