Skip to content

Op zondag staat er op het speelschema Eredivisie een prachtige degradatiekraker. Fortuna Sittard neemt het in eigen huis op tegen FC Volendam. Beide ploegen staan nu rond de degradatieplekken en willen daar ver weg blijven.

Hoewel we nog niet goed kunnen inschatten wat we van de nieuwe Fortuna coach kunnen verwachten, zien we de Limburgers deze wedstrijd toch wel winnen.

Degradatiekraker Fortuna – Volendam

Bij Fortuna is het eigenlijk sinds de komst van de nieuwe eigenaren erg onrustig. De komst van Yilmaz is een absolute stunt, maar heeft nog niet echt punten opgeleverd. Yilmaz zelf presteert met 4 goals en 1 assist in zeven wedstrijden uitstekend.

Fortuna op papier sterk

De ploeg van Fortuna Sittard is op papier behoorlijk sterk. Afgezien van Yilmaz heb je natuurlijk ook Mats Seuntjes die al jaren op hoog niveau in de Eredivisie speelt. Daarnaast hebben ze met Özyakup een Turks international binnengehaald die al 43 keer voor Turkije uitkwam.

Velázquez nieuwe trainer

Julio Velázquez is de nieuwe trainer, maar eigenlijk weet niemand wat we van hem kunnen verwachten. In het verleden was Velázquez werkzaam bij Villarreal, Udines en Deportivo Alaves. Bij deze clubs heeft hij in ieder geval geen onuitwisbare indruk gemaakt.

Seizoenstart Volendam teleurstellend

FC Volendam promoveerde na 14 jaar eindelijk weer naar de Eredivisie. Onder Wim Jonk lijkt Volendam aan een opmars te werken, met Jan Smit die alles doet vanuit de directeurskamer. De club lijkt weer meer te leven en de tribunes zitten eindelijk weer vol.

Weinig imposant

De seizoenstart is helaas voor FC Volendam niet wat ze er van verwacht hadden. Ze wisten één keer te winnen en speelden twee keer gelijk. De ploeg scoorde nog maar acht keer en kreeg al 21 goals tegen. Volendam speelde vooral tegen mede degradatiekandidaten en wist daar amper indruk tegen te maken. Ze wonnen niet van Sparta, Vitesse, Go Ahead en NEC.

Voorspelling Fortuna Sittard – FC Volendam

Wij verwachten dat Fortuna Sittard deze wedstrijd gaat winnen. De selectie van Fortuna is echt een stuk beter dan die van Volendam. Met Yilmaz in de spits lijkt Fortuna altijd te scoren en als ze een beetje meer als team spelen dan gaan ze zeker winnen van Volendam. Toch is het afwachten, omdat we ook niet weten wat we van de trainer kunnen verwachten.

Op wedden op Eredivisie lees je precies hoe het werkt met voetbal voorspellingen en wat de mogelijkheden zijn.

Back To Top