Skip to content

De laatste paar speelronden is het stuivertje wisselen bovenaan de Eredivisie. PSV was de laatste speeldag voor de interlandbreak de nummer 1, nadat landskampioen Ajax die positie enkele weken in handen had. Maar na speelronde acht staat AZ plots op de hoogste plek.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 22-23

AZ aan de leiding in Eredivisie

De Alkmaarders rekenden eenvoudig af met grijze muis FC Groningen (1-4), waardoor na acht wedstrijden AZ 20 punten heeft, en de enige club is zonder nederlaag in de topdivisie van Nederland. Ajax bleef thuis tegen Go Ahead Eagles steken op 1-1. Vorig seizoen pakten de Amsterdammers maar één punt tegen de mannen uit Deventer, dit seizoen is er dus wederom een hapering tegen GAE.

Ajax hapert tegen Go Ahead

Aan doelpogingen ontbrak het niet bij Ajax, dat 23 keer probeerde doelman Lange te verschalken. Slechts zevenmaal was de bal ook echt tussen de palen gemikt. Zesmaal werd de inzet gekraakt, tien keer was het schot simpelweg te onzuiver. De gasten wisten slechts eenmaal de bal tussen de palen te mikken en jawel, dat leverde dus gelijk een treffer op, door de 23-jarige IJslander Willum Willumsson.

Feyenoord gelijk tegen NEC

Feyenoord stapte ook van het veld met 1-1 als uitslag, uit tegen NEC. Ook bij die match was de puntendeling niet helemaal in lijn met de kansenverhouding (twee shots on target van de club uit Nijmegen, acht van de Rotterdammers). In de slotfase leken de gasten trouwens met drie punten naar huis te keren nadat Santiago Gimenez de bal in het net kreeg, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük vond dat de Mexicaan een overtreding had begaan.

Feyenoord-trainer Arne Slot moest op zijn tong bijten om niet al te veel woede te tonen over dat besluit. “Hij beweegt helemaal niet en blijft op dezelfde plek staan. Ja, hij doet alleen zijn billen naar achteren”, aldus Slot.

Cambuur wint 3-0 van PSV

Nog voordat voornoemde clubs in actie kwamen, had PSV zaterdagmiddag al van SC Cambuur verloren met 3-0. Een zeer opvallende uitslag en zeker ook wel wat geflatteerd, maar in veel mindere mate dan bij Ajax en Feyenoord. Cambuur had maar een schot en een doelgericht schot minder dan de Eindhovense gasten, al waren aan beide kanten al die kansen niet al te groot, op een schot van PSV-speler Ismael Saibari na in de 30e minuut.

Uitslagen Eredivisie speelronde 8

SC Cambuur 3 – 0 PSV
FC Groningen 1 – 4 AZ
Ajax 1 – 1 Go Ahead Eagles
FC Twente 3 – 0 Vitesse
Fortuna Sittard 2 – 0 FC Volendam
NEC 1 – 1 Feyenoord
Excelsior 0 – 1 FC Utrecht
RKC Waalwijk 2 – 2 Sparta Rotterdam
FC Emmen 0 – 0 sc Heerenveen

Back To Top