Skip to content

Zaterdag 30 maart om 18:30 uur komt ADO Den Haag in de 27e speelronde van de Eredivisie thuis uit tegen Vitesse. De gasten uit Arnhem staan vijfde met 40 punten, de Hofstedelingen staan veertiende met 28 punten en kunnen na dit weekend plots in de degradatiezone verkeren.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse redelijk stabiel

Fans van Vitesse zijn vast ontevreden over het seizoen, maar wie de cijfers bestudeert, ziet dat de Gelderlanders eigenlijk best stabiel presteren. Stabiel in de zin van; geen enorme uitglijders maken of een totale off day hebben en in de pan worden gehakt. Zo heeft Vitesse pas tweemaal met twee of meer goals verschil verloren, samen met Ajax de gedeeld tweede beste score.

Vitesse al 11 thuiswedstrijden ongeslagen

Thuis zit Vitesse in een sterke periode met veertien punten uit de vorige zes optredens voor eigen publiek. ADO Den Haag wist van zijn vorige zes duels in een ander stadion er slechts eentje te winnen, van Willem II. Kijken we iets verder terug, dan blijkt dat Vitesse al elf thuisduels op rij ongeslagen is.

ADO Den Haag – Vitesse onderling

Vier van de vorige zes onderlinge duels waren een prooi voor Vitesse, eenmaal trok ADO aan het langste eind. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die zes duels is 5-12. In Den Haag ging het beter voor ADO met drie gewonnen duels bij de vorige zes keer dat er een spelersbus uit Arnhem kwam. Tweemaal won Vitesse en het totale doelsaldo is 8-10.

ADO aanhangers bekladden supportershome Vitesse

De supportersgroepen hebben al een voorschotje genomen op de clash. Het Supportershome Monnikenhuizen, dat op het terrein van de GelreDome in Arnhem staat, is beklad met leuzen van ADO-supporters. De club gaat camerabeelden bekijken in een poging om de daders te identificeren. Een soort hooligan-VAR dus.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Goals voorspellen ADO – Vitesse

In elf van de twaalf recente speelrondes van Vitesse in de Eredivisie vielen er minstens drie goals, dus die van beide teams samen. In vijf van de vorige zes uitduels moest Vitesse minstens twee tegengoals incasseren.

Wedden op Eredivisie ADO – Vitesse? De Arnhemmers staan voor winst genoteerd op 2.00, de quotering voor gelijkspel is 3.80 en winst ADO Den Haag noteert 3.35. De hierboven geschetste trend wijst op goals, dus we tippen minstens drie goals voor 1.62 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top